‘İnternetçi abi’ müjdeyi duyurdu: İstanbul Metrosu’na internet geliyor

Yayın tarihi: 16 Haziran 2021 Çarşamba 4:56 pm - Güncelleme: 16 Haziran 2021 Çarşamba 4:56 pm

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Meclis Üyesi Dr. Taylan Yıldız, İstanbul Metrosu’na internet hizmeti geleceğini duyurdu.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Dr. Taylan Yıldız, İstanbul Metrosu için internet müjdesi verdi.

Twitter hesabından açıklama yapan Yıldız, “İSTANBUL METROSUNA İNTERNET GELİYOR! BAŞARDIK! Birlikte çok güçlüyüz gençler!!! ÇOK!” ifadelerini kullandı.
Yıldız, “Bu emsal teşkil edecek. Umarım Ankara ve İzmir metrolarında da İnternet ivedilikle açılacaktır” dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclisi’nde yaşanan tartışmada, İYİ Parti Meclis Üyesi Vedat Taylan Yıldız, metrolarda internet kullanılması talebini açıklayarak, İstanbul Valiliği’nin talebine 10 aydır cevap vermediğini dile getirdi. AK Parti Grup Başkanvekili Tevfik Göksu’nun ise yanıt olarak; “İYİ Parti’de konuşan ‘internetçi arkadaşımız’ galiba sanal dünyada çok fazla geziyor” cevabını vermesi üzerine tartışma çıkmıştı. Yıldız yaptığı açıklamada, “Bana ‘İnternetçi arkadaş’ diyerek gençlerimizin internet talebini aklınca aşağılamaya çalışıyor” diye karşılık vermişti. Göksu’nun kendisine “internetçi arkadaş” demesi üzerine cevap veren Yıldız, geçişteki kariyeri ve yaptıklarıyla ilgili detaylı bilgi vererek, siyasetçilerin gençlerin hayatını anlamadıklarını açıklamıştı.

Taylan Yıldız’ın o açıklaması şöyle:

“Ben ‘internetçi arkadaş’ değilim, ismim Taylan Yıldız. Stanford’dan da doktoram var. Onun için öncelikle herkes bir kendine gelsin. Bana ‘İnternetçi arkadaş’ diyerek gençlerimizin internet talebini aklınca aşağılamaya çalışıyor. Gençler, bu siyasetçiler sizin dünyanızı zerre kadar anlamıyor. Ama ben sonuna kadar sizin internetçi abiniz olmaya ve haklarınız için savaşmaya devam edeceğim”