İnternet servislerine siber saldırılar devam ediyor

Yayın tarihi: 1 Nisan 2022 Cuma 8:00 am - Güncelleme: 31 Mart 2022 Perşembe 2:57 pm

İnternet servislerine siber saldırı nedeniyle çok büyük bir hasar oluştu. Küresel çapta devam eden siber savaşlar ileri boyutlara taşındı. Rusya ve Ukrayna arasında yaşanan savaş nedeniyle bilgisayar korsanları karşılıklı büyük bir savaş içerisine girişti.

Özellikle son dönemlerde bunun internet sağlayıcılarına yöneldiğini görüyoruz. Bazı bağımsız hacker gruplarının da dahil olduğu saldırılara baktığımızda hükümet siteleri ve bankalara ulaşım büyük oranda engellendi. Bu durum Ukrayna’da günlük hayatı bitirme noktasına getirdi. Tüm bunlara ek olarak ordunun iletişiminde aksaklıklar yaşanıyor.

siber saldırı

Yapılan bu siber saldırılar ülkenin en büyük telekomünikasyon şirketi olarak bilinen Ukrtelecom’a yönelik olarak gerçekleşti. Rus işgalinin başlamasından bu yana ortaya çıkan en ağır siber saldırı olduğu söyleniyor. Bu durum endişe düzeyinin üst seviyelere çıkmasına neden oldu.

Ülke genelinde hizmet veremeyen bu şirket siber saldırılara karşı direnemiyor. Derin ve karmaşık bir saldırının olduğu söylense bile yine de herkes DDoS atağı yapıldığını tahmin ediyor. Konuyla ilgili açıklama yapan şirket düşmanın güçlü siber saldırısının bir sonucu olduğunu söyledi. Yani tamamen saldırı kaynaklı bir kesinti.

SpaceX tarafından geliştirilen starlink de Ukrayna’da hizmet veriyor. İnternet sistemlerini önemli ölçüde geliştiren bu tür yardımlar savaşın seyrini bir ölçüde değiştirebilir. Bilgisayar korsanları arasında devam eden savaş belki de yepyeni bir güçler dengesinin ortaya çıkmasına neden olacak.

İnternet ve sosyal medya akıllı telefonlara kaydı

Ukrayna’da ülke genelinde yaşanan internet kesintileri muhtemelen bir süre daha devam edecek. Konuyla ilgili gelişmeler geldikçe hızlı bir şekilde aktarmaya devam ediyoruz.