İnternet nedeniyle uzaktan eğitime erişemeyen 14 yaşındaki çocuk canına kıydı

Yayın tarihi: 4 Haziran 2020 Perşembe 12:42 pm - Güncelleme: 4 Haziran 2020 Perşembe 12:44 pm

Hindistan’da koronavirüs nedeniyle başlatılan uzaktan eğitim 14 yaşındaki bir çocuğun hayatına mal oldu. Yoksulluk nedeniyle uzaktan eğitime erişme şansı bulunmayan kız çocuğunun intiharı sonrası öğrenci sendikaları eyleme geçti.

Kerala Eyaleti’nde yaşayan ve gündelik ücretle çalışan bir işçinin kızı olan 14 yaşındaki Devika Balakrishnan’ın bu nedenle yaşamına son verdiği belirtildi.

Hindistan’da toplumu sınıflara ayıran Kast sisteminde en alt sırada bulunan ve temel hiçbir hakkı bulunmayan Dalit sınıfından olan Devika Balakrishnan’ın babası, “Evde bir televizyon var fakat çalışmıyor. Kızım televizyonun çalışması gerektiğini söyledi ama yapamadım. Akıllı telefonda alamadım. Bunu neden yaptığını bilmiyorum. Ona, arkadaşlarının evine gitmesi gibi seçeneklere bakabileceğimi söylemiştim” açıklamasında bulundu.

NDTV kanalı’da yaşamına son veren Devika Balakrishnan’ın annesinin birkaç hafta önce doğum yaptığını ve ailenin maddi olarak zorluk yaşadığını söyledi.

ÖĞRENCİLER SOKAĞA ÇIKTI

İntihar haberinin ardından Kerala Eyaletin’de bulunan öğrenciler sokaklara çıkara, kırsal bölgelerdeki yoksul ailelerin karantinaya kararıyla mağdur edildiğini belirterek, eşitsizliği protesto ettiler.

Kerala Öğrenci Sendikası’ndan Abhijith KM, ‘Hükümet yoksul öğrencileri baskı ve stres altına aldı. Gelecekte bu tür olayların tekrar yaşanmaması için öğrencilerin bilgisayar ve ücretsiz internete erişmesi gerekiyor’ açıklamasında bulundu.

Ayrıca polis göstericilere müdahale ederken, bazı eylemciler olayın gerçekleştiği Malappuram şehrindeki eğitim ofisine girmeye çalıştı.

MİLYONLARCA KİŞİ İŞİNİ KAYBETTİ

Öte yandan, koronavirüs salgınını önlemek amacıyla Hindistan’da ulusal çapta ilan edilen karantina uygulamasıyla milyonlarca işçi işini kaybederken, yüz binlercesi ulaşımın durdurulması nedeniyle uzak bölgelerdeki evlerin yürüyerek ulaşmak zorunda kaldılar.

Hindistan’da salgın nedeniyle alınan kısıtlamalar ise işe yaramazken, ülkede Covid-19’a yakalan hasta sayısı 217 bine yükseldi. Ayrıca Hindistan’da şu ana kadar 6 bin kişi salgın nedeniyle hayatını kaybetti.