Internet Explorer’ın fişini çekeceğini açıkladı

Yayın tarihi: 17 Haziran 2022 Cuma 8:00 am - Güncelleme: 16 Haziran 2022 Perşembe 1:05 pm

Hayatımıza 1995 yılında giren ve bu nedenle de 80, 90 jenerasyonu bilgisayar kullanıcılarının ilk göz ağrısı olan Internet Explorer, uzunca bir süredir zaten can çekişme evresindeydi. 2016 yılında Microsoft tarafından piyasaya sürülen Microsoft Edge ile güncelleme desteği kesilen Internet Explorer, bugünlerde  tamamen tarihin tozlu sayfalarına karışacak.

 

Her ne kadar yeni nesil internet kullanıcıları, bu emektar ismi daha çok yavaşlığı, kendisiyle dalga geçilen capsleri ve her geçen gün azalan kullanıcı kitlesi ile hatırlasa da, Internet Explorer her zaman bugünkü halinde değildi. 2000’li yılların başında altın çağını yaşayan bu önemli isim, 2003 yılında her 100 bilgisayar kullanıcısının 95’inin tercih ettiği bir internet tarayıcısıydı. Söz konusu orana bugün ulaşabilen veya muhtemelen bundan sonra da ulaşabilecek herhangi bir internet tarayıcısının olabileceği düşünülmüyor.

 

Internet Explorer

Tabi gerek zamanın getirdiği yeniliklere ayak uydurulamaması, gerekse de Microsoft’un Windows üzerinden elde ettiği pazar payına gereğinden fazla güvenmesi gibi nedenlerden dolayı, günden güne rakiplerinin gerisinde kalan Internet Explorer, neticede ise Google Chrome, Opera, Mozilla Firefox, Safari gibi isimlerin arkasından el sallamak zorunda kalmıştı.

 

İşte geçmişi 1995 yılına dayanan ve 27 yıllık yaşantısına pek çok ödül, rekor, başarı sığdıran Internet Explorer’ı bugün son defa kullanın, çünkü yarın çok geç olabilir…

TikTok sanal gerçeklik çalışmalarını hızlandırıyor: Yeni projeler