Internet Explorer için cenaze düzenlendi

Yayın tarihi: 21 Haziran 2022 Salı 11:00 am - Güncelleme: 20 Haziran 2022 Pazartesi 8:48 pm

Geçtiğimiz günlerde kullanımdan kaldırılan Internet Explorer için Güney Kore’de cenaze düzenlendi, mezar taşı dikildi.

Windows işletim sisteminin varsayılan internet tarayıcısı olması sayesinde uzun yıllar tüm dünyada en çok kullanılan internet tarayıcısı olan Internet Explorer, Google Chrome ve Mozilla Firefox gibi rakiplerin gelmesiyle birlikte popülerliğini yitirdi. Zamanla çok daha iyi bir internet deneyimi sunmaya başlayan rakiplerini yakalayamayan Explorer’un pazar payı gitgide azaldı ve sonunda Microsoft’un tüm çabalarına rağmen neredeyse kullanılmaz halde. Hatta Internet Explorer ile ilgili olarak “Google Chrome indirmek için en iyi internet tarayıcısı” yakıştırmaları yapılmaya başlandı.

Internet Explorer

 

Artık eskimiş ve demode kalmış olan Internet Explorer’ın rakiplerine yetişmesinin imkansız olduğunun farkında olan Microsoft, Explorer’dan vazgeçerek yeni internet tarayıcısı Microsoft Edge’i kullanıcılara sundu. Microsoft Edge’in de çıkmasıyla birlikte Explorer hepten gözden düştü ve uzun yıllar süren yolculuğunun sonuna geldi. Bir süre önce Microsoft tarafından gözden çıkarılan internet tarayıcısı, geçtiğimiz günlerde resmi olarak emekliye ayrıldı. Bundan sonra Internet Explorer indirilemediği gibi, halihazırda Explorer kullanan kişiler de uygulamaya tıkladıklarında otomatik olarak Microsoft Edge’e yönlendiriliyorlar.

1995 yılından beri kullanımda olan ve neredeyse tüm internet kullanıcılarının bir dönem değişilmez programları arasında yer alan Explorer’ın “ölümü” ilginç tepkileri de beraberinde getirdi. Bunlardan belki de en ilginci Güney Kore’de yaşandı. Güney Koreli yazılım mühendisi Jung Ki-young, Explorer için bir cenaze düzenledi ve merhum tarayıcı için bir mezar taşı diktirdi. Jung Ki-young’un kardeşinin kafesinin bahçesine dikilen mezar taşında şu ifadeler yer alıyor: “Internet Explorer, 1995-2022. Başka internet tarayıcılarını indirmek için iyi bir araçtı”.

Ms Marvel, Disney+’ın en az izlenen Marvel dizisi oldu