Microsoft, Internet Explorer tarayıcısının fişini çekiyor

Yayın tarihi: 21 Ağustos 2020 Cuma 9:30 am - Güncelleme: 20 Ağustos 2020 Perşembe 3:16 pm

Bir devrin sonu daha geldi. Yaşı çok genç olanlar bilmez ama 2010’lara kadar internet dendi mi akla ilk gelen Internet Explorer’di. Yeni bir bilgisayar alındığında herkesin masaüstünde bulunan ortak uygulama-simgelerden biriydi. E harf simgesi ile bir klasik olan Internet Explorer şimdi veda etmeye hazırlanıyor.

Daha önce MacOs ve Unix sürümlerine desteği kestiği Explorer ’a, 30 Kasım tarihi ile beraber Windows üzerinde de desteğin kaldırılacağını açıkladı.. 17 Ağustos 2021 yılında ise Internet Explorer tarayıcısını tamamen devre dışı bırakacak.

Internet Explorer

İlk olarak 16 Ağustos 1995 yılında piyasaya sürülmüştü. Piyasaya sürüldüğünde Netscape’e karşı geliştirilen ona rakip bir tarayıcı olarak kullanıcılara sunulmuştu. Çok kısa sürede Netscape’i tahtından indirip bir numaralı tarayıcı durumuna gelmişti. Ama zirveyi gören, dibi de görür sözüne paralel olarak özellikle Google Chrome’un çıkması ile beraber firmanın yeni bir arayışa girmesine neden olmuş ve bu doğrultuda farklı bir çözüm arayışına sürüklemişti. Google’ın Chrome için geliştirdiği açık kaynak kodlu yazılım olan Chromium tabanlı ve daha fazla özellik sunan Edge’i çıkarmış ve firma yoluna bu tarayıcı ile devam ediyor. yakın zamanda Unix ve MacOs sürümleri durdurulmuştu. Benzer şekilde, Internet Explorer 8, 9 ve 10 sürümleri de 2016 yılında yayından kaldırılmıştı.

Microsoft ise yeni Edge tarayıcısında varsayılan olarak gelen ve üçüncü taraf izleme kodlarıyla reklamları engelleyen takip koruma özelliğiyle rakiplerinin önüne geçmeye çalışacak.

PUBG FPS arttırma nasıl yapılır?