Intel’den AMD’ye çalım, Nvidia’ya jest!

Yayın tarihi: 23 Şubat 2022 Çarşamba 8:00 am - Güncelleme: 22 Şubat 2022 Salı 5:20 pm

İşlemci dünyasının en ünlü ismi olan Intel, artık ekran kartı sektöründe de kafaya oynamak istiyor.

Intel’den AMD’ye çalım, Nvidia’ya jest! İşlemci denildiğinde akla ilk gelen isim yıllardır hep aynı: Intel. Teknoloji dünyasının en önemli isimlerinden biri olan bu firma, artık portföyüne bir yeni kategoriyi daha eklemek istiyor. Uzun bir süredir ekran kartı sektöründeki varlığını güçlendirmek ve kafaya oynayan bir isim olmak isteyen Intel, bu amacı doğrultusunda çok ciddi adımlar atmaya devam ediyor.

Amerikalı teknoloji devinin, ekran kartı sektöründe ilerleyebilmek için attığı son adım ise AMD’nin ünlü baş mimarı Rohit Verma’yı transfer etmek oldu. Uzunca bir süredir AMD bünyesinde çalışan ve bu şirkette çok büyük işlere imza atan Rohit Verma, aslında eski bir Intel çalışanı.

 

 Intel

Düne kadar AMD’nin baş ürün mimarı olan Verma, aslında 15 yıllık bir Intel geçmişine de sahip. Yani anlayacağınız Verma için bu transfer bir tür eve dönüş niteliği taşıyor. Öte yandan bu ayrılık AMD’yi zora sokabilir ki bu da en çok Nvidia’nın işine yarayacaktır.

Tabi Intel için bu transfer ne ilk ne de son olacaktır. Öyleki 2017 yılında Radeon Technologies Group’un eski başkanı Raja Koduri’yi bünyesine katan Amerikalı teknoloji devi, 2020 yılında ise Zen mimarisinin tasarımcısı Jim Keller ile anlaşmıştı. Bu adımlar Intel’in ekran kartı sektöründe ne kadar ciddi olduğunu ve bu alanda artık kafaya oynayan şirketlerden biri olmak istediğini son derece net bir şekilde gösteriyor.

TOGG sonunda sahaya iniyor!