Intel yapay zeka çalışmalarına hız veriyor

Yayın tarihi: 8 Ocak 2020 Çarşamba 4:23 pm - Güncelleme: 8 Ocak 2020 Çarşamba 4:23 pm

Şirket son derece önemli bir hamle yaparak bu alanda lider kuruluşlardan bir tanesi olmak istiyor. İşte Intel kuruluşunun yaptığı yapay zeka çalışmaları ile ilgili haberimizin detayları.

Büyük şirketler herhangi bir alanda yatırım yapmak istediğinde, genellikle satın alma yoluna gider. Bunu en çok Apple yapsa bile, son dönemlerde intel şirketi de böyle bir yöntem izliyor. İsrailli yapay zeka yonga üreticisi Habana Labs’ı satın aldığını söyleyen kuruluş, 2 milyar dolar harcadı.

Intel’in daha önce yapay zeka alanında Nervana Systems ve Movidius’u satın alarak yaptığı yatırımlar herkes tarafından konuşuluyordu. Şirketin bu tür satın alma işlemlerine devam edip etmeyeceği ise tam olarak belli değildi. Ancak Intel buna devam edeceği yönünde son noktayı koydu.

yapay zeka

2019 yılında AI kaynaklı gelirleri 3,5 milyar dolar civarında olan Intel, bunu 2024 yılında 24 milyar dolar seviyelerine çıkarmak istiyor. Şirketin en önemli gelir kaynaklarından birisinin de AI çalışmaları olduğu biliniyor. Her yıl, yaklaşık olarak %20 oranında yapay zeka gelirinde artış sağlanıyor.

İsrailli AI yonga üreticisi Habana Labs şimdilik özel olarak AI faaliyetlerine devam edecek. Kuruluş, bağımsız olarak çalışmalarını sürdürecek ve yönetici takımına karışılmayacak. Elbette ilerleyen zamanlarda Intel bu konuda değişiklik yapacaktır. Sizce Intel tarafından yapılan bu hamle, AI alanında ne tür değişikliklere neden olma potansiyeline sahip? Fikirlerinizi yorumlar bölümünden bizlere aktarabilirsiniz.

Logitech Brio 4K Stream Edition webcam inceleme