Intel 12. nesil işlemcisi ile göz doldurdu

Yayın tarihi: 11 Ocak 2022 Salı 11:00 am - Güncelleme: 10 Ocak 2022 Pazartesi 11:33 am

Pandemi sürecinin başından beri tüm dünya işlemci sıkıntısı ile kasıp kavrulurken dünyanın önde gelen Amerikan işlemci firması Intel bu süreçte boş durmadı.

Intel 12. nesil işlemcisi ile göz doldurdu. Şirket bir yandan yeni yatırımlarla talepleri karşılamak için genişlemeye ve yeni tesisler kurmaya devam ederken diğer yandan ARGE çalışmalarını da hızlandırdı.

Geçtiğimiz günlerde sona eren Las Vegas Teknoloji Fuarı CES 2022’de Intel firması 12. Nesil yeni işlemcisini duyurdu. Intel’in 5.5 Ghz hızındaki Core i9-12900KS adını verdiği bu işlemci çekirdeklerden birini 5.5 Ghz hızına kadar yükseltebilen 12. Nesil bir işlemci.

Sınırlı sayıda üretilen modelin duyurusu sırasında Intel, Hitman 3 çalıştıran bir yapılandırmanın demosunu sergiledi ve işlemci , 8 performans çekirdeğinin tamamında 5.2 Ghz gibi muazzam bir hıza ulaşarak otoritelerden  tam puan aldı. Dahası bu çalışma performansını koruyabilen işlemci sağlam bir performans testi ile adeta gövde gösterisi yaptı.

 

Intel

Standart bir Core i9-12900 K modelinde olduğu gibi bu işlemcide de 8 adet güç verimli çekirdek bulunmakta. Ancak işlemci sıcaklıkları ve güç tüketimi konusunda şirket herhangi bir ayrıntı vermedi.

Mevcut performansı ile dünyanın en güçlü oyun işlemcileri zirvesine aday olan bu işlemci piyasadaki en büyük rakibi AMD’ye bu modeli ile meydan okuyor.

İşlemci başlangıç aşamasında OEM ürünlerinin kullanımına sunulacak ardından ise son kullanıcılar tarafından satın alınabilecek. Şirket ürünün piyasa çıkış tarihi hakkında da herhangi bir zaman dilimi belirtmedi.

Xiaomi parmak izi tarayıcı teknolojisini değiştiriyor: Bu seferki çok farklı