Intel 12’nci jenerasyon işlemcilerini tanıttı

Yayın tarihi: 14 Ocak 2021 Perşembe 7:00 am - Güncelleme: 14 Ocak 2021 Perşembe 1:01 pm

Intel CES 2021 konferansı oldukça yoğun geçti. Şirket bir dizi yeni platform ve ürünü açıklayıp sattı. Yeni gelecek ürünler hakkında tüm detayları vermeseler de CES 2021’den elimize kalan heyecan verici haberler var.

Intel, CES 2021 kapsamında Alder Lake adını verdiği 12. jenerasyon işlemcileri için yeni bir duyuru yaptı. Platform, Apple’ın ARM M1 yongasına karşı çıkacak şekilde ayarlanmış. İşlemci devi, yüksek verimli çekirdeklerle birlikte yüksek performanslı çekirdekler kullanarak ARM’ın BIG.little’a benzer bir hibrit mimari kullandığını söylüyor. Ancak Intel, mobil platformlara odaklanmak yerine bu platformun gelecekteki masaüstü ve dizüstü bilgisayar işlemcilerinin temeli olmasını istiyor. Yeni işlemciler 2021‘in ikinci yarısında pazara gelecek. Yeni çipler, 10nm SuperFin üretim sürecinin geliştirilmiş bir versiyonunu kullanacak ve diğer platformların aksine, Alder Lake 12. Nesil Intel işlemcilerin bir parçası olacak.

intel

Mevcut 11. Nesil CPU’larda Intel, dizüstü bilgisayarlar için Tiger Lake 35W ve 45W işlemcilerini tanıttı. Çipler, esasen 15W ve 35W Tiger Lake varyantları, ancak sırasıyla 35W ve 45W’a yükseltilerek 5.0 GHz saat hızlarına ulaşmalarını sağlıyor. Yüksek performanslı ayrılmış GPU’ları desteklemek için 8 adede kadar çekirdek ve Thunderbolt 4, Wi-Fi 6 / 6E ve PCIe Gen 4 gibi özellikler sunulacak.

Masaüstü PC meraklıları için Intel, PCIe 4.0’ı destekleyen Rocket Lake Core i9-11900K CPU’yu tanıttı. 10nm SuperFin işlemi, Jasper Lake biçiminde düşük seviye ve eğitim cihazları için güç sağlayacak. Yeni mimariye dayanan Pentium Silver ve Celeron işlemci serileri, çoğu uygulamada % 35 performans artışı ve % 78 daha iyi grafik performansı vaat ediyor. Ve son olarak Intel, ürünlerini vPro ve Evo vPro olmak üzere iki gruba ayıran işletme tüketicileri için Tiger Lake’i de tanıttı. Alder Lake dışındaki tüm yeni ürünlerin yılın ilk çeyreğinde gelmesi bekleniyor.

Trump taraftarları Facebook yasağı aldı: Facebook News yenileniyor!