Instagram’ın ‘Türkçe bilen yönetici’ ilanına Demet Akalın’dan cevap

Yayın tarihi: 4 Ağustos 2024 Pazar 11:56 pm - Güncelleme: 4 Ağustos 2024 Pazar 11:57 pm

Türkiye’de Instagram‘a getirilen erişim engeli gündemdeki yerini korurken, META  Türkçe bilen yönetici ilanı açtı. Söz konusu ilan hakkında Demet Akalın’ın paylaşımı gündem oldu.

Instagram’a 2 Ağustos tarihinde Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) tarafından erişim engeli getirilmişti. BTK, daha sonra yaptığı açıklama ile erişim engelinin nedeni olarak ‘katalog suç’larını işaret etmişti. Erişim engeli sonrası META’nın Türkçe bilen yönetici ilanı açtığı ortaya çıktı.

“KURALLARA UYARLARSA AÇARIZ”

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, erişim engeline ilişkin yaptığı açıklamada “Bu bahsedilen aksaklıkları, kanunumuza uymayan tarafları giderip hassasiyetlerimizi yerine getirdikleri zaman erişim yasağını kaldırmış olacağız. Biz mutlaka bunu takip ediyoruz, onlarla iletişim halindeyiz. Söylediğimiz birçok şeyi yerine getirdiklerini söyleyebilirim ama bazen bu karşılık bulmayabiliyor” diye konuştu.

IPA Başkanı açıkladı! İşte Instagram’ın kapanmasının Türkiye’ye maliyeti

META İLAN AÇTI

Erişim engelinin geldiği ilk günlerden itibaren iktidar yetkilileri ile META arasında görüşmelerin sürdüğü bilinirken, şirketin Türkçe bilen yönetici pozisyonu için ilan verdiği öğrenildi.

DEMET AKALIN’DAN YANIT

Şarkıcı Demet Akalın META’nın açtığı ilanın yapıldığı haber üzerinde  paylaşım yaparak “Ben hazırım görev beni bekler” dedi.

Kaynak: TELE1