Instagram’ın faturası ağırlaştı! Zarar 396 milyon dolara ulaşabilir

Yayın tarihi: 9 Ağustos 2024 Cuma 3:49 pm - Güncelleme: 9 Ağustos 2024 Cuma 3:50 pm

Haber: Haber Merkezi

İstanbul Planlama Ajansı (İPA) Başkanı Buğra Gökçe, sosyal medya platformu Instagram‘ın kapatılmasının ardından oluşan faturayı paylaştı. Gökçe’ye göre bu rakam 396 milyon doları bulabilir.

AKP iktidarı inatla sosyal medya platformu Instagram’ı açmıyor. Diğer platformları da hedef alan AKP iktidarı, faturayı ağırlaştırıyor. İstanbul Planlama Ajansı (İPA) Başkanı Buğra Gökçe, sadece Insatagram yasağı ile ekonomik faturayı sosyal medya hesabı üzerinden paylaştı.

Gökçe şu ifadeleri kullandı:

“Instagram yasağı: Haftalık zarar 396 milyon dolara ulaşabilir. TUSAŞ’ın 1 yılda yaptığı ihracattan fazla para kaybedebiliriz.

Instagram yasağı küçük işletmeleri, turizm ve lokantacılık sektörünü vuruyor!

Türkiye’de e-ticaret yapan 559 bin 412 işletme var. Bu işletmelerin %76’sı şahıs işletmesi, %21’i limited şirket ve %3’ü anonim şirket.

2024 yılında e-ticaret hacminin 3,4 milyar TL olması bekleniyor -du.

Instagram’ın kapalı olmasının haftalık maliyeti 13,3 milyar liraya çıkabilir. Haftalık e-ticaret hacmi de daralmış durumda.

Ölçeği anlamak açısından, 2023 yılında Aselsan 108, Roketsan 161, TUSAŞ 337 milyon dolar değerinde ihracat yaptı. Sadece Instagram yasağı nedeniyle 1 haftada ekonomimizin uğradığı zarar 396 milyon dolara ulaşabilir.

Instagram yasağı sadece e-ticareti etkilemiyor. Turizm, otelcilik, lokanta ve restaurantlar başta olmak üzere hizmet sektörü de müşterilere ulaşmakta zorlanıyor. Yasağın yaz sezonunda uygulanması işletmeleri etkiliyor.

Yasaklarla sorunlar çözülemez. Instagramın yasaklanmasının ağır bedelini 85 milyon ödüyor. Türkiye’nin de dünyada itibarı zedeleniyor. Kamu keyfi kararlarla değil akılcı, bilimsel ve gerçekçi kararlarla yönetilirse Türkiye kazanır.”

Teoman’dan Instagram isyanı: Twitter moral bozucu

Kaynak: HABER MERKEZİ