Instagram’dan yeni özellik

Yayın tarihi: 20 Ocak 2023 Cuma 1:38 pm - Güncelleme: 20 Ocak 2023 Cuma 1:38 pm

Instagram, uygulamadaki uyarısı sayısını azaltmak amacıyla ‘sessiz mod’ isimli yeni bir özelliği kullanıma sundu.

Sosyal paylaşım platformu Instagram, kullanıcıların karşısına çıkan uyarı bildirimlerini azaltmak ve insanların akıllı telefon bağımlılığıyla mücadele etmesine katkı sağlamak amacıyla ‘Sessiz Mod’u devreye soktu.

SOSYAL MEDYA DETOKSUNA DESTEK SAĞLAYACAK

Instagram, üzerinde çalıştığı yeni özellik ile kullanıcılarının ‘sosyal medya detoksuna’ katkı sağlayacak. Uygulama, İngiltere’deki kullanıcılara sunduğu “Sessiz Mod” ile bildirimlerin kapatılmasını, doğrudan mesajlara (DM’ler) otomatik yanıtlar gönderilmesini sağlıyor. Ayrıca, ‘sessiz mod’u aktif hale getiren kullanıcıların belli olması için de profillerinde ufak bir simgeye yer veriliyor.

Kullanıcılar, uygulamanın ayarlarında ‘Sessiz Modu’ aktif veya pasif hale getirebilirken, otomatik olarak etkinleştirilmesi için de bir süre belirleyebiliyor.

Instagram ve Facebook’ta ‘meme ucu yasağı’ tarih oluyor!

TÜRKİYE’DE DE KULLANIMA SUNULACAK

Sessiz Mod Birleşik Krallık, ABD, İrlanda, Kanada, Avustralya ve Yeni Zelanda’daki kullanıcılar tarafından kullanılabilirken, diğer ülkelerde de yakında kullanıma sunulacak.

Instagram’ın ana şirketi Meta’ya göre, ‘Sessiz Mod’ özellikle gençlerin uygulama için sağlıklı sınırlar koymalarını hedefliyor. Bir blog yazısında şirket şu satırlara yer verdi:

“Bugün, insanlara, özellikle de gençlere, Instagram’daki zamanlarını ve deneyimlerini yönetmeleri için yeni yollar sunuyoruz.”

Instagram’ın Türkiye’deki kullanıcı sayısı 50 milyonu aştı

Meta, ‘Sessiz Mod’ özelliği ile kullanıcıların, bağlantılarına müsait olmadıklarını bilmelerini sağlayarak arkadaşları ve takipçileriyle sınırlar koymaya teşvik edeceğini söylüyor.

Şirket, özellikle genç kullanıcıların genellikle platform aracılığıyla ulaşılabilir olmaları gerektikleri konusunda baskı hissettiklerini ortaya çıkardı.

Daha önce pek çok çalışma, akıllı telefon kullanımının ruh sağlığına olumsuz etkilerini ortaya koymuştu. Hatta bildirimlerin eksikliğinin ‘kaçırma korkusuna’ katkıda bulunduğu ve insanların telefonlarını daha fazla kontrol etmelerine neden olduğu öne sürülmüştü.

Instagram’a “zaman ayarlı” güncelleme