Instagram’dan devrim niteliğinde yenilik! Platforma yapay zeka geliyor

Yayın tarihi: 28 Haziran 2024 Cuma 3:48 pm - Güncelleme: 28 Haziran 2024 Cuma 3:48 pm

Instagram, platformu geliştirmeye yönelik çalışmalarını sürdürüyor. Meta geliştiricileri son olarak, içerik üreticilerinin kendilerinin yapay zeka chatbot versiyonlarını yapmasını destekleyecek bir güncelleme üzerine çalışıyor.

Instagram’ı bünyesinde bulunduran Meta’nın CEO’su Mark Zuckerberg, Perşembe günü yaptığı açıklama ile Instagram’ın yeni yapay zeka stüdyosunun içerik üreticilerinin kendilerinin yapay zeka chatbot versiyonlarını yapmalarına izin vereceğini duyurdu.

Webrazzi’nin haberine göre, Meta söz konusu özelliği ABD’de erken aşama test sürümünde sunmaya başladı.

Zuckerberg’in aktardığı bilgilere göre; test sürümü kapsamında kullanıcılar, önümüzdeki haftalarda Instagram’da sevdikleri içerik üreticilerinin yapay zeka versiyonlarını ve ilgi alanına dayalı yapay zekaları görmeye başlayabilecek. Şimdilik öncelikle mesajlaşmada görünecek olan yapay zekalar, açıkça yapay zeka olarak etiketlenecek.

Zuckerberg’in paylaştığı örnek videoda, bir içerik üreticisinin Instagram profili üzerinden bir sohbeti başlatabildiğiniz görülüyor. Bunun için bir Mesaj düğmesine dokunmanız yeterli. Açılan pencerenin üst kısmında yer alan bir uyarı, mesajların yapay zeka tarafından oluşturulduğunu ve bazılarının yanlış veya uygunsuz olabileceğine dikkat çekiyor. İçerik üreticisinin adının önünde yapay zeka ifadesi yer alırken, kişinin adından sonra bir beta etiketinin yer alması göze çarpıyor.

Zuckerberg, şu an erken aşamalarda olan bu sürümün geliştirilmeye devam edeceğini ve daha fazla insanın kullanımına açılacağını dile getiriyor. Meta, içerik üreticilerinin yanı sıra küçük işletmelerin de müşterileriyle etkileşim kurmak için kendileri için bir yapay zeka yaratmalarını desteklemek istiyor. Buna ek olarak Meta’nın insanların kendilerini temsil etmeyen yapay zeka karakterleri yaratmalarına da imkan tanıyacağını belirtelim.

Meta bu özelliği yaklaşık 50 içerik üreticisi ve kullanıcı tabanının küçük bir yüzdesiyle test etmeye başladı. Önümüzdeki birkaç ay içinde kademeli olarak daha fazla kişinin özelliğe erişmesi bekleniyor. Şirket, yapay zeka chatbotlarını Ağustos ayına kadar tamamen kullanıma sunmayı planlıyor. Yapay zeka chatbotlarının Instagram’daki etkileşimi ne seviyede artıracağını hep birlikte izleyip göreceğiz.

Instagram, platformu geliştirmeye yönelik çalışmalarını sürdürüyor. Meta geliştiricileri son olarak, içerik üreticilerinin kendilerinin yapay zeka chatbot versiyonlarını yapmasını destekleyecek bir güncelleme üzerine çalışıyor.

TikTok’tan Instagram’a yeni rakip: Whee geliyor

Kaynak: Webrazzi