Instagram’da TikTok’u kopyalıyor

Yayın tarihi: 2 Temmuz 2022 Cumartesi 8:00 am - Güncelleme: 1 Temmuz 2022 Cuma 6:32 pm

Instagram, bundan sonra platforma yüklenecek tüm videoları otomatik olarak reels’a dönüştürecek bir özellik test ediyor.

TikTok’un özelliklerle gençlerden gördüğü yoğun ilgi sayesinde hızla büyümesi diğer sosyal medya şirketlerini de TikTok’u taklit etmeye yönlendiriyor. TikTok benzeri bir sosyal medya deneyimi sunmak için harekete geçen bu şirketlerin başında ise Meta geliyor. Bir yandan Facebook’daki timeline’ı TikTok benzeri bir sisteme çevirmeyi planlayan Meta, bir yandan da Instagram’da benzer değişiklikler test ediyor.

Instagram

Bildiğiniz gibi şirketin bu yöndeki ilk adımı Reelslar olmuştu. Reelslar bugün uygulamada en çok ilgi gören içerikler haline gelmiş durumda. Uygulamada geçirilen sürenin önemli bir bölümü Reels izleyerek geçiriliyor. Bu yüzden Instagram, platforma yüklenen tüm videoları Reels’a dönüştürmeye hazırlanıyor.

 

Sosyal medya danışmanı Matt Navarra, Twitter hesabından bir ekran görüntüsü yayınlayarak, bundan sonra Instagram’a yüklenen tüm videoların otomatik olarak Reels’a dönüştürülmesine olanak sağlayacak yeni bir özelliğin test edilmeye başlandığını açıkladı.

Navarra tarafından paylaşılan bu ekran görüntüsü, platforma video yüklemek isteyen kişilere gönderilen bir bildirim. Bu bildirimde bundan sonra platforma yüklenecek videoların reels olarak paylaşılacağı belirtiliyor. Eğer hesabınız herkese açık bir hesapsa, paylaştığınız bu video, reels videosu olarak platformdaki yerini alacak ve algoritma tarafından önerildiği takdirde herhangi birinin karşısına çıkabilecek. Tabii eğer profiliniz özelse eskisi olduğu gibi reelsı sadece arkadaşlarınız görebilecek.

Bu özellik henüz test aşamasında olsa da önümüzdeki günlerde platformdaki yerini alması bekleniyor. Çünkü şirket platformu TikTok’la rekabet edecek şekilde yenilemeye kararlı görünüyor.

Tesla otomobillerin tamiri pahalı patlıyor