Instagram’da ekran görüntüsü alanlar dikkat!

Yayın tarihi: 4 Şubat 2022 Cuma 8:00 am - Güncelleme: 3 Şubat 2022 Perşembe 6:49 pm

Facebook, Messenger ve Instagram’da kaybolan mesajların ekran görüntüsü alındığında karşı tarafa bilgi verileceğini duyurdu.

Instagram’da SS alanlar dikkat! Mark Zuckerberg, sohbetlerinin ekran görüntüsünü alan Facebook Messenger kullanıcıları için net bir uyarı paylaştı. Facebook CEO’su paylaştığı gönderide, diğer taraftaki kullanıcının Vanish Mode’daki (Kaybolan Mesajlar) sohbetlerin ekran görüntüleri alındığında haber vereceğini söyledi. Güncelleme Instagram için de geçerli olacak.

Mark Zuckerberg, Kaybolan Mesajlar bölümünde eşi Priscilla Chan ile yaptığı konuşmanın ekran görüntüsünü alarak bildirimin nasıl çalıştığını gösterdi. CEO tarafından yapılan gönderide, “Uçtan uca şifreli Messenger sohbetine yapılan yeni güncelleme sayesinde, mesajın ekran görüntüsü alınırsa bildirim ile haberdar olabilirsiniz.” söz konusu.

ekran görüntüsü

Meta’nın en son duyurusu, yaygın olarak kullanılan Facebook Messenger platformunda, kullanıcıların mesajlarını yok olacak şekilde ayarlamasına olanak tanıyan bir güncellemeyi takip ediyor. Özellik şu anda Amerika Birleşik Devletleri’nde mevcut, ancak önümüzdeki haftalarda Avrupa’daki Facebook kullanıcılarına sunulması bekleniyor.

Rakip mesajlaşma platformları, kullanıcı mesajlarını ortadan kaldırmak ve bir konuşmanın ekran görüntüsü alındığında bildirimler sunmak için bazı seçeneklere sahip. Buna en büyük rakip platform Snapchat ve ayrıca Meta’nın uçtan uca şifreleme içeren başka bir ürünü olan WhatsApp dahil.

Raporlar, Facebook’un hareketinin güvenlik endişelerine ve çevrimiçi güvenlik ve ifade özgürlüğü haklarıyla ilgili yaygın tartışmalara yanıt olarak geliştiğini ileri sürdü. Zuckerberg’in gönderisine yanıt olarak bir Facebook kullanıcısı, “Beğenme butonunu ne zaman eklersiniz? Cevaplara ihtiyacımız var.” yazdı.

Peki Facebook Messenger’a gelen bu yeni ekran görüntüsü kararı hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi aşağıdaki yorumlar bölümünde bizimle paylaşmayı unutmayın.

MediaTek, Qualcomm’u ezip geçmek istiyor!