Instagram’a alışveriş özelliği… Alışveriş yapma özelliği nasıl kullanılır?

Yayın tarihi: 9 Temmuz 2020 Perşembe 2:26 pm - Güncelleme: 9 Temmuz 2020 Perşembe 2:26 pm

Dünyanın en çok kullanılan sosyal medya platformu Instagram’a alışveriş özelliği geliyor. Henüz test aşamasında olan özellik önümüzdeki aylarda açılması bekleniyor.

Dünya genelinde 1 milyardan fazla kullanıcıya sahip olan Instagram yeni özellikleri kullanıcılarına sunmaya hazırlanıyor. Instagram üzerinden alışveriş yapmak artık daha basit ve hızlı bir hale gelecek. Hem büyük hem de küçük işletmeler eklenecek Instagram Alışveriş (Shop) butonuyla hesaplarını alışveriş yapılabilir bir mağazaya dönüştürebilecek.

Instagram’da kişilerin doğrudan işletme profili üzerinden alışveriş yapmalarını sağlayan bu özellik ile daha güvenilir ve hızlı bir satın alma sisteminin oluşturulması hedefleniyor.

INSTAGRAM ALIŞVERİŞ NEDİR?

Instagram Alışveriş, Instagram’da kullanıcıların uygulamada nerede olurlarsa olsunlar alışveriş yapmalarını sağlayan bir dizi özelliktir.

INSTAGRAM ALIŞVERİŞ NASIL KULLANILIR?

Instagram Alışveriş sekmesi, tamamen kullanıma açıldığında insanların bu sekme üzerinden takip ettiği ya da beğendiği markaların ürünlerini satın alma butonuna üzerinden kolayca almasını sağlayacak. Instagram Alışveriş üzerindeki ürünlerin tamamı Alışveriş sekmesi üzerinden satın alınamayacak. İsteyen markalar satın alma işlemleri için internet sayfalarına yönlendirme yapabilecek.