Instagram web nasıl bir güncelleme alacak?

Yayın tarihi: 6 Ocak 2021 Çarşamba 8:30 am - Güncelleme: 5 Ocak 2021 Salı 10:59 pm

Herkesin büyük bir merakla takip ettiği Instagram web sürümü yeni bir özellikle kullanıcısını selamlıyor. Hadi gelin oldukça işlevsel olacağı tahmin edilen bu yeni tasarıma birlikte bakalım.

Sosyal medya devleri içerisinde yer alan Instagram, web sürümü yeni özelliklerini tanıtmaya başladı. Şirketin sürekli olarak mobil sürümde değişiklikler yapması büyük tepkilere yol açıyordu. Sonunda Facebook tarafından geliştirilen bu uygulama pes dedi.

Instagram kullanıcılarının masaüstü seçenekleri tercih etmesi işin aslına bakacak olursanız pek sürpriz değil. Sürekli mobil uygulama kullanılamaması ve küçük ekranlar, kullanıcıların web sürümüne yönelmesini sağlıyor.

Instagram web

Webde yeni bir Hikayeler tasarımı test etmeye başlayan şirket şimdilik sadece küçük bir kullanıcı grubuna hitap ediyor. Bu kişilerin güncelleme ile ilgili tüm deneyimleri paylaşılacak. Bu sayede Instagram yeni sistemler konusunda daha hızlı karar alabilecek.

Platformun web sürümünde hikayeler bölümü yan yana sıralı şekilde görünecek. Normalde masaüstü cihazlar daha uzun olduğu için uzunlamasına bir şekilde hikayeleri görmek mümkündü. Şimdi ise bunda çok önemli bir değişiklik yaptılar.

Yeni yapılan güncelleme sonucunda hikayelerin tamamını yan yana görmeniz mümkün olacak. Böyle bir güncellemenin ana nedenlerinden bir tanesi de ekranın kenarlarında büyük boşluklar kalmasıydı. İşin aslına bakarsanız videoları oynatırken de yine aynı şekilde kenarlarda çok büyük boşlukların olduğunu görmek pek estetik değil.

Şimdilik Instagram platformu sadece hikayelerde değişiklik yaptı. Kısa bir süre içerisinde diğer sorunlar için de güncelleme yayınlanacaktır. Peki siz yeni güncellemeyi deneyebildiniz mi?