Instagram ve WhatsApp kullanıcıları rahat bir nefes alamadı

Yayın tarihi: 11 Ekim 2021 Pazartesi 9:30 am - Güncelleme: 9 Ekim 2021 Cumartesi 2:02 pm

Son zamanlarda çileli günler yaşayan Instagram ve WhatsApp kullanıcıları erişim sorunları ile karşı karşıya. Daha geçtiğimiz gün yine bu tür problemler yaşanmıştı. Ciddi bir erişim sorunu ortaya çıkmış ve herkes Facebook devrinin kapandığını bile söylemeye başlamıştı. Şimdi ise aynı sorunlar yeniden ortaya çıktı.

Gelen son detaylara göre Facebook kullanıcıları şu anda erişim problemi yaşıyor. Hatta siteye giriş yapmak neredeyse imkansız hale geldi. Her şey düzelmeye başlamışken aniden yeni erişim problemleri ortaya çıktı. Özellikle WhatsApp ve Instagram daha fazla erişim sıkıntısı yaşıyor.

Instagram kullanıcıları keşfet bölümünü göremiyor. Kimileri ise Facebook servisini çalıştıramıyor. Arıza bildirimleri incelendiğinde en fazla Instagram platformunda sorun olduğu görülüyor. İkinci en fazla problem yaşayan uygulama ise WhatsApp oldu.

Instagram ve WhatsApp

 

Her iki platformun böylesine derin problemler yaşaması kafalarda soru işareti yarattı. Kimse bu sorunun neden kaynaklandığını tam olarak açıklayamıyor. Facebook yetkilileri ise yaşanan tüm bu kesintilerin ve sorunların ufak teknik arızalar olduğunu düşünüyor. Ancak kullanıcılar onlarla aynı fikirde değil. Instagram ve WhatsApp kullanıcıları zor zamanlardan geçiyor.

En beğenilen sosyal medya siteleri bakın hangileri oldu: Büyük sürpriz

Tüm Facebook hizmetlerinin tek çatı altında toplanması aslına bakacak olursak temel problem olarak karşımıza çıkıyor. Sunucuların artık verileri kaldıramadığı ortada. Özellikle son dönemlerde birçok verinin Facebook tarafından işlendiği ve yeni denemelerin yapıldığı söyleniyor.