Instagram üzerinden sürekli selfie paylaşan kişiler…

Yayın tarihi: 17 Ocak 2020 Cuma 4:21 pm - Güncelleme: 17 Ocak 2020 Cuma 4:21 pm

Sosyal medya insanları en çok etkileyen alanlardan bir tanesi ve Instagram selfie fotoğrafları ile ilgili yapılan deneyler bunu net bir şekilde ortaya koyuyor. Özellikle de kadınlar üzerinde Instagram platformunun çok ciddi bir etkisi var.

Toplumsal cinsiyet alanında araştırma ve makalelerin yer aldığı bir akademik dergi olan Sex Roles, oldukça kaliteli çalışmalara yer veriyor. Bu çalışmalardan bir tanesi olan Instagram selfie pozları ve depresyon arasındaki ilişki ayrıntılı olarak incelendi. ABD’deki bir üniversiteden 164 kadın öğrenciyi incelemeye alan araştırmacılar ilginç sonuçlarla karşılaştı.

Yapılan testlerde; denekler Instagram’a fotoğraf koymadan önce 2 ila 5 tane selfie çektiklerini bildirirken, yaklaşık yüzde 5’i ise ortalama 20’den fazla selfie çektiklerini itiraf etti.

Araştırmacılar tarafından yapılan çalışmalarda Instagrama bir tane selfie fotoğrafı göndermek için defalarca fotoğraf çeken kişilerin hem vücutsal hem de ruhsal açıdan depresyona daha yatkın olduğu görüldü. Yaptıkları araştırmalarda aynı zamanda fotoğraf düzenleme programını kullanan kişilerin yine aynı şekilde depresyona daha yatkın olduğu da fark edildi. Ayrıca Photoshop yapan kişilerde de böyle bir yatkınlık tespit edildi.

Araştırmaya katılan kişiler tarafından yapılan açıklamada, kadınların sosyal medya platformlarına fotoğraf yükledikleri zaman eğer dürüst olmazlarsa kendilerini kötü hissettiklerini söylüyor. Instagram gibi görselliğin son derece ön planda olduğu platformlarda birçok kadın çeşitli filtreler kullanıyor.

3000 TL altı en iyi akıllı telefonlar 2020 Ocak