Instagram unfollow için öneride bulunacak

Yayın tarihi: 10 Şubat 2020 Pazartesi 9:33 am - Güncelleme: 10 Şubat 2020 Pazartesi 9:33 am

Instagram unfollow etmek üzere kullanıcılara arkadaş isimlerini önermeye başlayacak. Peki ortam kurtlar sofrasına mı dönüşecek?

Facebook’un popüler mobil fotoğraf/video servisi tam bir kurtlar sofrasına dönmek üzere. Instagram unfollow etmek üzere kullanıcılara arkadaş isimlerini önermeye başlayacak. Artık, paylaşım performansınızı beğenmeyen arkadaşlarınız sizi takipten çıkmak için bizzat Instagram’dan teşvik görecekler.

Yapay zeka ile kullanıcıların en çok etkileşime girdiği, en çok beğendiği, en çok takip ettiği arkadaşlarını tespit edecek olan Instagram, diğerlerini ise gözden çıkarılabilir olarak değerlendirebilecek.

Sosyal medya servisi bu seçimleri yaparken, kullanıcıların ortak ilgi alanları, ortak arkadaşları gibi benzeşmeleri de ölçerek isim önerecek. Daha fazla ortak ilgi alanına, daha fazla ortak arkadaşa sahip arkadaşlar, daha tercih edilebilir arkadaş olarak değerlendirilecek.

instagram unfollow

Çok fazla insanı takip ettiğini ve haber sayfasının çok kalabalık olduğunu düşünen kullanıcılar, kimleri takibi bırakacağını Instagram’a sorabilecekler.

Kullanıcılar ayırca takip ettiği arkadaşlarını, Instagram’ın bu “gözden çıkarılabilir” puanına göre sıralayabilecek. Profil sekmesinden erişilebilecek olan bu istatistiki veriler sayesinde kullanıcılar daha konforlu bir Instagram deneyimi yaşayabilecekler.

IMDB ücretsiz dizi servisi kuruyor

İşin ilginci ise Instagram’ın yeni açacağı bu özellik kısa sürede diğer popüler sosyal medya servislerine de yayılarak standart bir uygulama haline dönüşebilir. Diğer bir deyişle, sosyal medya çağında arkadaş listeleri için artık performans puanı geliyor.

Facebook, Instagram’ın daha konforlu ve daha kolay kullanışlı bir platform haline gelmesine büyük önem veriyor. Zira, şirketin toplam gelirlerinin dörtte birini tek başına Instagram sağlıyor.