Instagram Reels yeni bir özelliğe kavuştu

Yayın tarihi: 23 Aralık 2020 Çarşamba 9:00 am - Güncelleme: 22 Aralık 2020 Salı 3:02 pm

Ortaya çıkan bazı detaylar ile birlikte Instagram Reels yeni özelliği ortaya çıkmaya başladı. İşte konuyla alakalı merak edilen tüm detaylar ve açıklamalar.

Instagram Reels yeni özelliği uzun bir süredir gündemdeydi. Özellikle de şirketin TikTok gibi büyük bir rakibe sahip olması birçok farklı özelliği artık mecburi hale getirmişti. Alessandro Paluzzi tarafından yapılan bazı sızıntılar, Instagram için yenilik vakti geldiğini gösteriyor.

Instagram tarafından ortaya atılan yeni özellik fikirleri, neredeyse tamamen rekabet edebilme üzerine kurulu. TikTok gibi devasa bir platformla mücadele etmek isteyen şirket, işte tam da bu nedenle Reels için birçok yenilik yapıyor. Bildiğiniz üzere Reels, platformun TikTok ile rekabet edebilmesinin tek aracı.

Instagram Reels

Akış içerisinde Reels videolarına yer veren Instagram, bundan sonra çok önemli bir karar daha aldı. Buna göre isteyen herkes Reels videoları paylaşırken herhangi birisini istediği gibi etiketleyebilecek.

Bu durum aynı zamanda Instagram Reels videoları için bir ilk diyebiliriz. Konuyla alakalı birçok uzmandan görüşlere de yer verildi. Sosyal medya alanında son derece önemli çalışmalara yer veren Matt Navarra, yine benzer bir açıklama yaptı.

Yapılan açıklamalara göre Instagram, rekabeti büyük ölçüde artırabilmek için Reels uygulamaları hakkında karar alacak. Bu uygulamada insanların ne yaptıklarının yanı sıra kimlerle yaptıkları da yer alacak. Bu sayede etiketleme kültürü çok daha fazla yaygınlık gösterebilecek.

Muhtemelen sadece 1 yıl içerisinde Reels normalden çok daha farklı olacak. Özellikle de TikTok tarafından yapılacak hamleler büyük merak konusu. Sizce bu rekabette kim öne geçecek? Tahminlerinizi yorumlar bölümünden bizlerle paylaşabilirsiniz.

Tesla 2021 araçları eskisinden çok daha farklı olacak