Instagram Lite : Düşük donanımlı telefonlar için geliştirildi

Yayın tarihi: 17 Aralık 2020 Perşembe 9:31 am - Güncelleme: 16 Aralık 2020 Çarşamba 4:34 pm

Facebook, düşük donanımlı telefonlar için geliştirdiği Instagram Lite uygulamasını duyurdu. Android telefonlar bu uyulama ila coşacak.

Facebook, kullanıcı tabanlarını genişletme ve tüm dünyada daha fazla insana ulaşma girişimi olarak düşük donanımlı telefon kullanıcıları için Instagram Lite sürümünü yayınladı. Uygulama boyutu gerçekten çok küçük. Lite’ın telefonda kapladığı boyut sadece 2 MB büyüklüğünde. Bu sayede hem daha az yer kaplıyor hem de yapısından dolayı 1 GB RAM’li telefonlarda bile kasmıyor.

Aslında bu uygulama 2018 yılında kullanıma sunulmuş ancak sonrasında ise sebep gösterilmeden geri çekilmişti. Facebook’un yeniden Instagram’ın Lite sürümünü yayınlaması oldukça sevindirici.

Facebook gizlilik konusunda çuvalladı! Sizi izliyorlar!

Instagram’ın sahibi olan Facebook’un düşük güçlü cihazlar için hizmetlerinin Lite sürümünü ilk kez yayınlaması değil. Birkaç yıl önce Facebook, tam sürüm uygulamasındaki özelliklerin çoğunu içeren Facebook Lite’ı da kullanıma sunmuştu.

Instagram’ın Lite uygulaması, dünya çapındaki birçok akıllı telefonda oldukça yaygın olan düşük miktarda RAM ve depolama alanına sahip telefonlar için harika olacak. Makaralar, Alışveriş ve IGTV gibi bazı temel özellikler şu anda eksik. Tabii bunlar da olsaydı uygulama ana haline çok benzerdi. Maalesef ki bazı özellikler telefonların kasmaması için kaldırılmış.

Instagram Lite

Uygulama, Android kullanıcıları için Google Play Store’dan indirilebilir durumda. Uygulamanın yakında tüm dünyada kullanıma sunulacağı söyleniyor. Lite sürümün şimdilik Bangla, Gujarati, Hintçe, Kannada, Malayalam, Marathi, Punjabi, Tamil ve Telugu dillerini desteklediğini ve bu bölgelerde kullanımda olduğunu belirtelim.