Instagram Kanye West’e yasak koydu

Yayın tarihi: 19 Mart 2022 Cumartesi 9:00 am - Güncelleme: 18 Mart 2022 Cuma 2:44 pm

Instagram, yapımcı Pete Davidson ve başkalarına saldırmasından sonra Kanye West’i 24 saat boyunca platformdan yasakladı.

Saturday Night Live yıldızı ve yakında Blue Origin yolcusu olacak Pete Davidson, Kanye West’in eski karısı Kim Kardashian ile birkaç aydır çıkıyor. Adını yasal olarak Ye olarak değiştiren West’in Instagram kurallarına aykırı olan Pete Davidson’a karşı nefret söylemi, taciz ve zorbalıkla ilgili politikalarını ihlal ettiği bildirildi. HuffPost’a göre kuralları çiğneyen bazı gönderiler hesabından kaldırıldı. Davidson’a sert çıkışmanın yanı sıra West’in, The Daily Show’un son bir bölümünde kendisini eleştiren Trevor Noah’a yönelik bir ırkçı hakaret yayınladığı söyleniyor.

Kanye West

Askıya alma, West’in Instagram’da gönderi yayınlamasını, yorum yapmasını veya doğrudan mesaj göndermesini geçici olarak engelledi. Bir Meta sözcüsü, şirketin kuralları tekrar ihlal etmesi durumunda West’e karşı daha fazla işlem yapabileceğini söyledi. The Kardashians önümüzdeki ay Hulu’da gösterime girdiğinde West’in yapımda kısıtlamaya tabi tutulup tutulmayacağını göreceğiz. Kardashian’ın Davidson ile ilişkisi realite şovunun odak noktası olacak. Pete Davidson West’in eski karısı Kim Kardashian ile bir süredir birlikte. İkili el ele verdiği pozlarla da sosyal medyanın gündemine düşmüştü. Ancak bu durum Kanye tarafından pek hoş karşılanmamışa benziyor. Zira West o günden beri Kim’in peşinde koşuyor ve Davidson’a yönelik bazı zorba hareketlerde bulunuyor. Olayın nereye varacağını ise zaman gösterecek.

Instagram için kısıtlama kararı: Yeni kontroller geliyor