Instagram içerikleri daha sıkı denetleyecek

Yayın tarihi: 22 Ocak 2022 Cumartesi 7:00 am - Güncelleme: 21 Ocak 2022 Cuma 5:04 pm

Instagram, uygulamasında “potansiyel olarak zararlı” içeriği daha az görünür hale getirmek için yeni adımlar atıyor.

Şirket, kullanıcıların yayınlarında ve Hikayelerde gönderilerin sıralanma şeklini güçlendiren algoritmanın artık “zorbalık, nefret söylemi veya şiddeti teşvik edebilecek” içeriğin önceliklerini kaldıracağını söylüyor. Instagram’ın kuralları bu tür içeriklerin çoğunu zaten yasaklamış olsa da, değişiklik daha sıkı denetlemelerin geleceği anlamına geliyor. Şirket bir güncellemede “Bir şeyin kurallarımızı ihlal edip etmediğini anlamak için, daha sıkı denetlemeler yapacağız” ifadelerini kullandı.

Instagram

Şimdiye kadar Instagram, uygulamanın Keşfet gibi halka açık kısımlarından sakıncalı olabilecek içerikleri gizlemeye çalıştı, ancak bu tür içerikleri yayınlayan hesapları takip eden kullanıcılara bir kısıtlama yapılmıyordu. Son değişiklik bu tarz gönderilere “benzer” kabul edilen gönderilerin takipçiler tarafından bile çok daha az görünür olacağı anlamına geliyor. Meta’nın bir sözcüsü, “potansiyel olarak zararlı” gönderilerin, gönderi topluluk kurallarını ihlal ederse kaldırılabileceğini doğruladı.

Güncelleme, Instagram’ın 2020’de yaptığı benzer bir değişikliği takip ediyor. Ancak bu değişikliğin aksine Instagram, en son politikanın yalnızca bireysel gönderileri etkileyeceğini ve “hesapların genelini etkilemeyeceğini” söylüyor.

Ek olarak Instagram, artık her bir kullanıcının raporlama geçmişini, ve akışını nasıl kullandığını da takip edecek. Instagram, “Sistemlerimiz, içerik bildirme geçmişinize dayalı olarak bir gönderiyi şikayet edeceğinizi tahmin ederse, gönderiyi Feed’inizin alt kısmında yerleştirecektir,” diyor.

Remix özelliğini tüm videolar için kullanıma açıyor