Instagram hikayeler bölümüne son derece önemli özellikler geliyor

Yayın tarihi: 11 Nisan 2022 Pazartesi 8:00 am - Güncelleme: 10 Nisan 2022 Pazar 4:47 pm

Dünyanın en fazla kullanılan sosyal medya platformları içerisinde yer alan Instagram hikayeler bölümüne yeni bazı özellikler geliyor. Hadi gelin hem bu özelliklere hem de diğer detaylara birlikte göz atalım.

Kullanıcılar platformu çok daha etkin bir şekilde kullanabilecek. Gelecek olan özelliklerin hem hikayelere hem de profil bağlantılarına yönelik olduğu görülüyor.

 

Öncelikle Instagram profiline artık birden fazla bağlantı ekleme olanağı sunulacak. Bundan kısa bir süre önce hem mesajlaşma deneyimini iyileştiren hem de kronolojik sıralama özelliklerini sunan Instagram bu defa profil bağlantılarına yöneldi. İsteyenler artık profil kısmına birden fazla bağlantı ekleyebilecek.

Instagram hikayeler

Sosyal medya devi tarafından getirilecek olan yenilikler sadece bunlarla sınırlı değil. Aynı zamanda hikayeleri beğenmek için iki defa dokunmak yeterli olacak. İki kez hikayelere dokunduğunuz anda otomatik olarak o hikayeyi beğenmiş olacaksınız.

Her ne kadar hikayelerin çift dokunuşla beğenilme özelliği kullanıcılara kolaylık sağlasa bile yine de bazı sorunlara neden olabilir. Yanlışlıkla hikaye beğenme gibi bazı dezavantajların ortaya çıkma ihtimali var. Açıkçası Instagram böyle bir sorun ile kullanıcıların karşılaşmasını istemiyor. Bu nedenle yeni bir güncelleme yapılma ihtimali var. Kullanıcıların gözünde artık yavaş yavaş değerini yitirmeye başlayan Facebook ve Instagram gibi platformlar bu tür yeni özelliklerle yeniden canlandırılmak isteniyor.

Instagram hikayelere sesli mesaj özelliği getiriyor!

Instagram hikayeler bölümüne gelecek olan bu yeni özellik ile birlikte aynı zamanda telefonun işletim sistemine göre tuşlar şekillenecek. Bu sayede kullanıcılara çok daha fazla seçenek sunulması amaçlanıyor. Ayrıca yapılan sponsorluk anlaşmaları ile birlikte profilde daha fazla bağlantıya yer verilecek. Böylece sponsorluklar çok daha kolay bir şekilde yönetilebilecek. Konu ile ilgili gelişmeler geldikçe hızlı bir şekilde aktarmaya devam ediyoruz.