Instagram gönderilerini nasıl kalıcı olarak silebilirsiniz

Yayın tarihi: 5 Şubat 2021 Cuma 8:30 am - Güncelleme: 4 Şubat 2021 Perşembe 4:10 pm

Bilindiği üzere Facebook geçtiğimiz günlerde Instagram için yeni bir güncelleme yayınladı. Yayınlanan bu güncelleme ile birlikte Facebook, Instagram hesapları hacklenen kullanıcıların gönderilerini güvence altına almış oldu. Nasıl mı? Hemen açıklayalım.

Yeni gelen Instagram özelliği sayesinde hesabınızdan sildiğiniz ya da sizin iradeniz dışında başka biri tarafından silinen gönderiler, yeni oluşturulan çöp kutusuna gidiyor. 30 gün içerisinde buradaki gönderilerinizi tekrardan geri yükleyebiliyorsunuz. Peki ya bir gönderiyi çöp kutusuna göndermeden direkt silmek isterseniz? Bunu nasıl gerçekleştireceksiniz?

Facebook, Instagram

Açık konuşmak gerekirse artık Instagram üzerindeki gönderilerinizi hemen silmeni eskisi kadar kolay olmayacak. Sadece tek bir gönderiyi silmek için bile önce sizden hesap bilgilerinizi doğrulamanız istenecek. Bunun için de hem e-posta, hem de telefonunuz üzerinden SMS ile doğrulama yapmanız gerekiyor.

Yani bu doğrulama işlemlerini yapmadan Instagram hesabınızdan gönderi ya da hikaye silmeniz artık mümkün değil.

Elbette sildiğiniz gönderinin 30 gün boyunca çöp kutusunda duruyor olması sizi rahatsız etmiyorsa herhangi bir sorun yok. Zaten bu gönderiler 30 gün sonra kendi kendine silinip girecektir.

Bu özelliğin kullanıcıların gönderilerini, hesap hacklenmelerine karşı korumak için geldiğini tekrardan anımsatalım.

Türkiye’de 3 farklı mutasyonlu virüs görüldü!