Instagram, Filistinlilerin biyografilerine “terörist” ifadesi ekledi

Yayın tarihi: 20 Ekim 2023 Cuma 11:16 am - Güncelleme: 20 Ekim 2023 Cuma 11:17 am

Meta, bazı Filistinli kullanıcıların Instagram profilini “terörist” ifadesinin yerleştirilmesinin bir otomatik çeviri hatası olduğunu belirtti ve özür diledi.

Hamas’ın İsrail’e başlattığı Aksa Tufanı operasyonunun ardından çatışmaların 14. günü sürerken Meta, bazı Filistinli kullanıcıların Instagram profiline “terörist” ifadesi yerleştirdi. Daha sonra bunun bir çeviri hatası olduğunu dile getiren Meta, özür diledi.

Filistin’e destek eylemi yapan ABD’liler kendilerini zincirledi

TERÖRİST OLARAK ETİKETLEDİ

Guardian’ın haberine göre, bu gelişme ilk olarak 404Media tarafından duyuruldu. Instagram profilinde Palestinian, Filistin bayrağı ve Arapça “Elhamdülillah” yazısı bulunan kullanıcıları “terörist” olarak etiketledi. Bu ifadeler Arapça’dan İngilizce’ye “Elhamdülillah, Filistinli teröristler özgürlükleri için savaşıyor” diye çevrildi. Instagram, bu tepkilerin ardından “sorunun” çözüldüğünü ve Elhamdülillah kelimesinin “Tanrı’ya şükür” olarak çevrildiğini belirtti. Meta’nın bir sözcüsü yaptığı açıklamada, “Uygunsuz Arapça çevirilere sebep olan bir problemi çözdük. Bunun için gerçekten üzgünüz” diye konuştu.

SANSÜR İDDİALARINI REDDETTİ

Hamas-İsrail savaşı başladığından beri Meta, platformlarında Filistin’e destek veren gönderileri sansürlemekle suçlanıyor. Çarşamba günü yayımlanan bir blog yazısında Meta, platformlarındaki yalan haber ve dezenformasyonla mücadele için yeni önlemler alındığını belirtti ve sansür uygulandığı yönündeki iddiaları reddetti.