Instagram “Favoriler” adlı yeni bir özellik test ediyor

Yayın tarihi: 13 Eylül 2021 Pazartesi 8:00 am - Güncelleme: 11 Eylül 2021 Cumartesi 9:42 pm

Görünüşe göre Instagram, akıştaki karışıklığın gayet iyi farkında, çünkü “Favoriler” adlı yeni bir özellik test ediyor. Özellik sayesinde uygulamada karmaşadan kurtulacaksınız.

Yeni özellik hakkında ilk kez Twitter’da paylaşımda bulunan bir mobil geliştirici olan Alessandro Paluzzi’ye göre, Favoriler özelliği en önemli Instagram hesaplarınızı (arkadaşlar ve içerik oluşturucular) öncelikleriniz olarak kategorize etmenize olanak tanıyacak. Böylece favorileriniz olan kişilerin gönderileri akışınızda “daha çok” görünecek.

Favoriler

 

Instagram daha önce de 2017’de Sık Kullanılanlar isimli benzer bir özellik denemişti. Buradaki amaç ne kadar çok hesap takip ederseniz edin en yakınlarınızın içeriklerini öncelikli olarak görmenizi sağlamak. Instagram, şirketin algoritmasıyla ilgili Haziran 2021 blog gönderisinde bazı açıklamalarda bulundu. Şirket, takip ettiğiniz kişilerin en son ve paylaşılan gönderilerinin yanı sıra bir gönderiyle ne kadar ilgileneceğiniz gibi diğer sinyallerini akışınızdan topluyor. Gördüğünüz birçok gönderiyi “beğenebilir” olsanız da, bunlar aslında aradığınız içerik olmayabilir, ancak Instagram’a akışınızda gerçekten görmek istediğiniz şeyle ilgili tüm yanlış sinyalleri gönderiyor olabilir. Yeni denenen Favoriler özelliğinin resmi olarak kullanımı sunulup sunulmayacağı ise henüz belli değil. Şirket bir kaç testin ardından konuyla ilgili bir açıklama yapacaktır.

App Store uygulamasının geleceği tehlikede!