Instagram anket seçeneklerini 4’e çıkardı

Yayın tarihi: 8 Şubat 2022 Salı 1:00 pm - Güncelleme: 7 Şubat 2022 Pazartesi 1:45 pm

Sosyal medya platformu Instagram, daha önce iki şık ekleyebilen anket özelliğini güncelleyerek seçenek sayısını artırdı.

En çok istenen yenilik Instagram’a geliyor! Instagram, 2017 yılında Hikayeler özelliğine eklediği ‘Anket’ etiketini yenileme kararı aldı. Şu anda kullanıcılar hikaye bölümüne yerleştirdikleri ankete sadece iki seçenek ekleyebiliyor. Evet ve Hayır seçeneklerini varsayılan olarak koyan ve bunların değiştirilmesine izin veren sosyal medya ağı, herkese verilen toplam cevapları yüzde formatında gösteriyor.

Kullanıcılara göre anket özelliğinin büyük bir eksikliği var: 2’den fazla seçenek eklememek. Çünkü bazen sorulan sorunun birden fazla cevabı olması gerekir ve iki seçenek yetersiz kalabilir. Aslında Instagram’ın bu tür durumlar için bir ‘test’ özelliği var. Ancak şirket, anket tarafını küçük bir dokunuşla çeşitlendirmeye karar verdi.

anket

Meta’ya bağlı sosyal medya platformu, anket etiketini sessizce güncelledi. Kademeli olarak tanıtılan yeni özellik ile anketlere dört adede kadar stil eklenebilir. Böylece daha önce iki seçeneğe izin veren Instagram, kullanıcıların bir diğer önemli talebini de karşıladı.

Stilleri artırmanın yanı sıra anket çıkartmasının tasarımı da değişti. Hikayeye eklendiğinde yatay modda görünen çıkartma artık dikey. Ayrıca eski sürümde seçenekler yan yanayken yeni güncellemeyle birlikte alt alta yerleştirilmeye başlandı. Sosyal medya danışmanı Meg Coffey, yenilenen anket tasarımına ulaştı.

 

Uygulamadan aldığı ekran görüntüsünü sosyal medya hesabından paylaşan Meg Coffey, “Instagram Stories için yeni anket seçenekleri. Sonunda 4 taneye kadar stil ekleyebileceğiz” diyerek güncellemeyi takipçileriyle paylaştı.

Instagram’ın en son sürümünü App Store veya Google Play Store’dan yükleyerek güncellemeyi alabilirsiniz. Yeni özellik kademeli olarak kullanıma sunulduğundan size ulaşması zaman alabilir. Bu yüzden bir süre beklemeniz gerekiyor.

Spotify tartışmalı podcast yüzünden gündemden düşmüyor