Instagram’ın kaderi belli okuyor! Geri sayım başladı

Yayın tarihi: 5 Ağustos 2024 Pazartesi 11:46 am - Güncelleme: 5 Ağustos 2024 Pazartesi 1:10 pm

Haber: Haber Merkezi

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, erişim engeli devam eden Instagram için bugün 13.30’da platform yeklileriyle görüşeceklerini bildirdi.

Yarattığı ekonomik krizler ile yurttaşları nefes alacak alan bırakmayan AKP iktidarı son olarak Instagram’ı kapattı. Platformun kapatılmasının ardından tartışmalar sürüyor. Milyonlarca insanın gözünü çevirdiği Instagram’ın kaderi bugün belli oluyor.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, sosyal medya hesabından Instagram temsilcileri ile bugün saat 13.30’da görüşme gerçekleştireceklerini bildirdi.

Görüşme olumlu geçerse Instagram kullanıma birkaç saat içinde açılabilir.

Uraloğlu’nun açıklaması şöyle:

“Katalog suçları çerçevesinde uyguladığı politikalar karşısında erişim engeli getirdiğimiz sosyal medya platformu Instagram yetkilileri ile geçtiğimiz hafta bir görüşme yapıldı. Gerçekleştirilen görüşmede; Türkiye Cumhuriyeti kanunlarına uyulması konusunda hassasiyetlerimiz iletildi. Bugün kendileri ile öğleden sonra yeniden bir araya gelinilecek. Taleplerimizin karşılanması hususunda gereğini yapacaklarını umuyor; olumlu gelişmelerin olmasını bekliyoruz.”

NE OLMUŞTU?

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) sosyal medya platformu Instagram’a 2 Ağustos itibarıyla erişim engeli getirmişti.

Gelen tepkilerin ardından Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, platformun uyarılara rağmen “katalog suçları” dikkate almaması gerekçesiyle kararın alındığını savunmuştu.

Instagram yasağı SMA’lı çocukları vurdu

Kaynak: HABER MERKEZİ