‘İnsanlar tüm ekmeğe aynı gramı koydurup ekmeğin parasını ödüyor’

Yayın tarihi: 11 Ocak 2022 Salı 1:32 pm - Güncelleme: 11 Ocak 2022 Salı 1:35 pm

Karaman’ın Sekiçeşme Mahallesi’nde dönercilik yapan Fahri Bilir, zam yapmak yerine indirime gitti. Yurttaşların tüm ekmeğe aynı gram eti koydurup ekmeğin parasını artı olarak verdiğini söyleyen Bilir, “İnsanlar bu hale geldi” dedi.

Temel gıda ürünlerinin hemen hepsine zam geldi. Et ve tavuğun da zamlardan nasibini almasıyla beraber yurttaşlar döner dahi yiyemez hale geldi. Karaman’ın Sekiçeşme Mahallesi’nde dönercilik yapan Fahri Bilir’in sözleri, ekonomik krizin boyutunu ortaya koydu. Bilir, “Tavuk döneri bazı insanlar tüm ekmeğe aynı gramı koydurup, ekmeğin parasını artı veriyor. Diyor ki bize, ‘aynı gramı tüm ekmeğe koyar mısın, ama ekmeğin farkını vereyim’ diyor. Artık insanlar bu hale geldi” ifadelerini kullandı.

“İNSANLARIN PSİKOLOJİSİ BOZUK”

ANKA Haber Ajansı’ndan Perihan Ersin’e konuşan Bilir, insanların et ve tavuk döner yiyemediğini işletmeci olarak kendisinin de et döner yapamadığını söyledi. Bilir şöyle konuştu:

“Bu yılki kadar sıkıntı çekmedik. Ayran ve dönerin şu anda 18 lira olması gerekiyor. Ama insanlar alamıyor. Fiyatını biraz daha düşürüyoruz. Önceden et döner takıyorduk. Tavuk döner, 15 kilodan aşağı takılmıyordu. İnsanların alım gücü azaldığı için, insanlar dışarıda yemek yiyemediği için biz de zorluk çekiyoruz. Buna bir an önce çare bulunması gerekiyor. Elimizden geldiği kadar insanlara yardımcı olmaya çalışıyoruz. Kardan zarar edip; insanların da bazı şeylerden sebeplenmesini istiyoruz. Mücadele ediyoruz. İnsanların psikolojisi bozuk, normal değil. Bunun bir an önce çaresinin bulunması gerekir.”

Daha önce biz et döner de takıyorduk. Ama şu anda insanların alım gücü olmadığı için alamıyor. Et de pahalandığı için taktığımız zaman et döneri, kaldıramıyoruz. Çünkü etin kilosu pahalı. Daha önce insanlar bunu yiyebiliyordu.

Tavuk döneri de bazı insanlar tüm ekmeğe aynı gramı koydurup, ekmeğin parasını artı veriyor. Sadece ekmeği fazla alıyor. Diyor ki bize, ‘aynı gramı tüm ekmeğe koyar mısın, ama ekmeğin farkını vereyim’ diyor. Artık insanlar bu hale geldi.”

Ete de zam geldiği için biz de işletme olarak et döner yapamıyoruz. Daha önce insanlar et döneri rahat bir şekilde yiyebiliyordu. Şu anda sadece tavuk döner takıyoruz, vatandaşlar yarım ekmeğe koyduğumuz gramajı tam ekmeğe konulmasını istiyorlar ve ekmeğin fiyat farkını vermeyi teklif ediyorlar. Artık insanlar bu hale geldi.”

Benzin ve motorinden sonra LPG’ye dev zam geliyor iddiası!