Teknolojinin gelişmesiyle hayatımıza giren akıllı telefon ve bilgisayarlar insanların duruşlarını ve tercihlerini değiştirdi. Uzmanlar bu değişimin yaklaşık bin yıl sonra insanlığı fiziksel olarak nasıl etkileyebileceğini 'Mindy' adlı bir modelle aktarmaya çalıştı.
Teknoloji her geçen gün insan hayatında daha fazla yer ediyor. Zamanla teknolojinin insan hayatını olumsuz etkileyeceğini savunan birçok uzman da bulunuyor.
Özel bir telekominikasyon şirketi bu alanda bir çalışma yaptı. Çalışmalar kapsamında günümüzden bin yıl sonra insanların nasıl görüneceği öngörüldü. Çalışmayla beraber Mindy adı verilen bir model oluşturuldu.
Oldukça distopik olan bu model teknoloji kullanımının insan bedenini olumsuz etkileyeceği düşüncesini merkezine alıyor. Mindy'nin kambur bir sırtı, geniş bir boynu, pençeli elleri ve ikinci bir göz kapağı bulunuyor.
Yaratılan grotesk (varlıkları absürt özelliklerle yeniden tasviri) modelin teknolojiye gittikçe bağımlı olan insanları tasvir ettiği belirtiliyor. Med Alert Help'ten Dr Nikola Djordjevic, "Telefonlarımızı tutma şeklimiz, belirli temas noktalarında gerginliğe neden olabilir - kübital tünel sendromu olarak bilinen "metin pençesine" neden olabilir" dedi.
Telefonlarımıza saatlerce bakmak, modele göre yalnızca kambur sırtlara değil, aynı zamanda daha kalın boyunlara da neden olur. Akıllı telefon kullanırken sürekli aşağıya doğru bakıyoruz bu da boyun kaslarımızın daha fazla çalışmasına neden oluyor.
Çalışmadaki diğer grotesk özellikler arasında daha kalın bir kafatası ve daha küçük bir beyin ile ışığa aşırı maruz kalmayı önlemek için ikinci bir göz kapağı yer alıyor. Evrimsel teoriye göre hayatta kalmayı etkilemediği sürece ikinci bir gözkapağı mutasyonunun kalıcı olması olası değil.
Yine de abartılı bu tasvir çok fazla ekrana bakmanın gözleri yorduğu düşüncesinden yola çıkıyor.
https://tele1.com.tr/hastalar-vr-teknolojisi-sayesinde-daha-az-anesteziye-ihtiyac-duyuyor-705607/