İnsan hakları savunucusu Natali Avazyan serbest bırakıldı

Yayın tarihi: 9 Ekim 2019 Çarşamba 9:37 am - Güncelleme: 9 Ekim 2019 Çarşamba 12:00 pm

İnsan hakları savunucusu Arlet Natali Avazyan adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Avazyan’ın ifade için kelepçeli olarak Kartal Adliyesi SEGBİS odasında kelepçeli olarak bekletildiğini duyurdu.

Avazyan “1988 Mevlüt Çavuşoğlu Ailesi. Bakan Çavuşoğlu’nun babasının lakabı hırsız Kürt Osman, Erzurum Horasan’dan sürgünle gitmişler” paylaşımı nedeniyle Çavuşoğlu ve ailesinin şikâyeti üzerine gözaltına alınmıştı.

NE OLDU?

 

İnsan hakları savunucusu Arlet Natali Avazyan, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve ailesinin şikayeti üzerine gözaltına alındı.

İnsan hakları savunucusu Arlet Natali Avazyan, birkaç gün önce Twitter hesabı üzerinden Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve ailesinin fotoğrafını paylaşarak, “1988 Mevlüt Çavuşoğlu Ailesi. Bakan Çavuşoğlu’nun babasının lakabı hırsız kürt Osman Erzurum Horasandan sürgünle gitmişler” ifadelerine yer vermişti.

Avazyan Çavuşoğlu ve ailesinin şikayeti üzerine gözaltına alındı. Gözaltı haberini Twitter hesabı üzerinden duyuran CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, “Sevgili Natali Avazyan, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve ailesinin şikayeti üzerine sosyal medya paylaşımı nedeniyle gözaltına alınmıştır. Alanya Cumhuriyet Başsavcılığı’na ulaşılamadığı için de geceyi polis merkezinde geçirecek. Takip ediyorum” paylaşımında bulundu.

YEĞENİNDEN AÇIKLAMA

Halam @NataliAVAZYAN ı ziyarete gittim. Her şey yolunda. Şikayet Alanya’dan olduğundan dolayı ifadesini Alanya’dan bir savcı alması gerekiyormuş fakat ne hikmetse savcı bulunamamış, bundan dolayı bir gece karakolda tutulacak. Hepinize çok çok selamı var.