İnşaat işçilerine polis müdahalesi: En az 15 gözaltı

Yayın tarihi: 6 Eylül 2022 Salı 4:09 pm - Güncelleme: 6 Eylül 2022 Salı 4:13 pm

İnşaat – İş ve DİSK Dev Yapı – İş ağır çalışma koşullarından dolayı iki işçinin intihar ettiği İFM şantiyesi önünde eylem yaptı. Açıklama yapmak isteyen işçilere polis müdahale etti.

İstanbul’un Ataşehir ilçesinde bulunan İstanbul Finans Merkezi (İFM) Şantiyesi bünyesinde Gür Yapı, Yapı Yapı ve Emlak Konut’a bağlı olarak çalışan inşaat işçileri, üyesi oldukları İnşaat – İş ve Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Dev Yapı – İş öncülüğünde Emlak Konut önünde eylem gerçekleştirdi.

Tazminat hakları ve fazla mesai ücretlerini almak isteyen inşaat işçileri ile sendika üyeleri Ataşehir’de bulunan Emlak Konut önünde açıklama yapmak istedi. İşçiler, ‘Biz buraya haklarımızı almaya geldik. Haklarımızı sürekli gasp ediyorlar. Sürekli çalıyorlar. Biz haklarımızdan vazgeçmeyeceğiz” dedi.

Polisin açıklama yapılmasına izin vermemesi üzerine işçiler, ‘inşaat işçileri köle değildir’, ‘Gür yapı hakkımızı gasp etti’, ‘Direne direne kazanacağız’ sloganları ile yürümeye başladı.

Yürüyüşe müdahale eden polis, aralarında İnşaat – İş temsilcileri Yunus Özgür, Deniz Gider ve Dev Yapı – İş Genel Sekreteri Nihat Demir’in de olduğu en az 15 kişiyi darbederek gözaltına aldı.

NE OLMUŞTU?

Şantiyede ağır çalışma koşulları altında çalıştığı belirtilen işçilerden bir güvenlik görevlisi geçtiğimiz aylarda hayatına son verirken üç gün önce ise bir inşaat işçisi intihar etti.

 

İstanbul Finans Merkezi’nde peş peşe işçi intiharları