15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nde pankart açan işçiler gözaltına alındı!

Yayın tarihi: 14 Ağustos 2022 Pazar 2:12 pm - Güncelleme: 14 Ağustos 2022 Pazar 4:14 pm

İnşaat işçileri, gasp edilen hakları için 15 Temmuz Şehitler Köprüsünü trafiğe kapattı. İşçiler köprünün üzerinde “Emlak Konut ve YDA Group haklarımızı gasp etti” yazılı pankart açtı. İşçiler gözaltına alındı.

Hakları gasp edilen inşaat işçileri, 15 Temmuz Şehitler köprüsü üzerinde pankartlı protesto eylemi gerçekleştirdi. İnşaat İş Sendikası “FŞM Şantiyesinde Emlak Konut ve YDA Group’un üyelerimizin haklarını gasp etmesine karşı üyelerimiz ve sendika temsilcilerimiz köprüyü trafiğe kapattı.” açıklamasını yaptı.

DİSK/ Devrimci Yapı, İnşaat ve Yol İşçileri Sendikası tarafından aktarılan bilgiye göre; üyeler ve sendika temsilcileri gözaltına alındı.

İŞÇİLER KAZANDI

DİSK/ Devrimci Yapı, İnşaat ve Yol İşçileri Sendikası yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

YDA Group yetkilileri sendika temsilcilerimiz ile iletişime geçerek üyelerimizin tüm taleplerini kabul ettiklerini ilettiler. Yarın arabulucu imzaları atılacak. Gelişmelerden kaynaklı yarın Emlak Konut önünde gerçekleştireceğimiz eylemimiz iptal edilmiştir.

NE OLMUŞTU?

İstanbul Ataşehir Finans Merkezi’nde bulunan Halkbank Plazası’nı yapan ana firma YDA GROUP kampındaki işçiler ihbar ve kıdem tazminatlarını alamadığı için eylem yaptı. İşçiler, Emlak Konut GYO önünde ödenmeyen mesai ve tatil ücretlerini protesto etti.

İnşaat-İş Sendikası üyesi 10 işçiye polis müdahale etti.

Haber takibi yapan gazeteci Zeynep Kuray gözaltına alındı.

DİSK Basın-İş’in konuya ilişkin açıklamasında, “İnşaat işçilerinin hak gasplarına karşı eylemini takip eden üyemiz Zeynep Kuray gözaltına alındı. Emek mücadelesinin sesini gazetecileri gözaltına alarak susturamazsınız. Arkadaşımızı derhal serbest bırakın!” dendi.

Gazeteci Zeynep Kuray serbest bırakıldı.

GYO, Zeynep Kuray hakkında “kamu malına zarar vermekten” şikayetçi oldu.

Gözaltına alınan gazeteci Zeynep Kuray serbest bırakıldı