İnönü’ye darbeci diyen Soylu’ya Özgür Özel’den çok sert yanıt!

Yayın tarihi: 18 Mayıs 2022 Çarşamba 10:10 pm - Güncelleme: 18 Mayıs 2022 Çarşamba 10:10 pm

CHP’li Özgür Özel, Türkiye Cumhuriyeti’nin 2. Cumhurbaşkanı İsmet İnönü’ye ‘darbeci’ diyen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya tepki gösterdi. Özhür Özel, “İsmet İnönü’nün sen kılı, tırnağı, tırnağının kiri olamazsın Süleyman Soylu” dedi.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, bugün Bartın’da partisinin üyelerine hitaben yaptığı konuşmada, İsmet İnönü’ye ‘darbeci’ diye Süleyman Soylu’ya tepki gösterdi. Özel, Bartın İl Kültür Turizm Müdürlüğü Kültür Merkezi’ndeki toplantıda şöyle konuştu:

“ÇOK SEVDİKLERİ BİRİLERİ İŞGAL KUVVETLERİNE HALI SERDİ”

“Yok öyle sahtekarlık; bu parti, öyle ezanın, dinin düşmanı değil. Bu parti, bu ülkeyi işgalden kurtardığı için her gün minarelerinden beş vakit ezan okutturanların partisidir; bunu sağlayanların partisidir. Bu parti, işgal kuvvetleri gelince çok övündükleri, çok sevdikleri birileri işgal kuvvetlerine selam yollarken, halı sererken, mandayı, himayeyi savunurken Kartal istimbotunun ucuna çıkıp da ‘Geldikleri gibi giderler’ diyen Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün partisidir.

“HAKARET ETTİĞİ ERDOĞAN’A BU MUAMELERİ YAPAN BİR DÖNEK”

Suç işleri bakanı çıkmış, ‘Atatürk’ün değil İnönü’nün partisidir’ demiş bugün. Ey Süleyman Soylu, senin gibi dün hakaret ettiğine bugün methiye düzen, dün tükürdüğü yüzün gelip elini öpen, ayağına kapanan, hakaret ettiği Erdoğan’a gelip de bugün bu muameleleri yapan bir dönek bir tarafta dursun; O İnönü dediğin, önce Kurtuluş Savaş’ında canını ortaya koymuş, sonra dış güçler dediğinin tillahını Lozan’da masaya gömmüştür. Bu parti, İsmet Paşa’nın partisidir.

Senin ‘reis’ dediğin dün hakaret ettiği Birleşik Arap Emir Emirlikleri’nde üç beş dolar için gidip onlara sarılırken, Suudilerin üç beş doları için her sözünü çiğnerken, İsrail’den medet umarken bizim ikinci cumhurreisimiz İsmet İnönü’nün sen kılı, tırnağı, tırnağının kiri olamazsın Süleyman Soylu.”

NE OLMUŞTU?

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, bugün Uyuşturucu ile Mücadele Toplantısı çerçevesinde Ankara’da bulunan medya temsilcileri ile kahvaltısında İsmet İnönü’yü hedef aldı.

“Bu Cumhuriyet Halk Partisi Atatürk’ün partisi değil, İnönü’nün partisidir, bugünkü Cumhuriyet Halk Partisi’nin, Atatürk ile hiçbir ilgisi yoktur” sözlerini kullanan Soylu, konuşmasına şöyle devam etti:

“Neden İnönü’nün partisidir? Çünkü İnönü, Atatürk karşıtıdır. Biraz tarih okuyanlar neler yaptığını, onu nasıl silmeye çalıştığını ve bunu Cumhuriyet Halk Partisi eli ile yaptığını bilir. Bugün uyguladığı politika da İnönü politikasıdır. İnönü politikası dedikodu politikasıdır, iftira politikasıdır. Batı ile işbirliği yaparak iktidarı ele geçirme politikasıdır, İnönü de aynısını yapmıştır. 1960 darbesi olmuş, batı olduğu gibi yeni yönetimi kabul etmiştir çünkü işbirliği içinde gerçekleşen bir politikadır.”

Soylu, geçtiğimiz hafta yine İnönü’yü hedef alarak, “Bu, İsmet İnönü’nün CHP’sidir. O gün darbeyi yapan da İsmet İnönü’nün CHP’sidir.” demişti.

Soylu’dan tehdit gibi sözler: Daha hararetli günler gelecek