İngiltere’nin penaltısına Mesut Özil ve Wenger’den flaş yorum

Yayın tarihi: 8 Temmuz 2021 Perşembe 7:46 am - Güncelleme: 8 Temmuz 2021 Perşembe 7:46 am

İngiltere, tarihinde ilk kez Avrupa Şampiyonası‘nda finaline yükseldi. İngilizler yarı final maçında Danimarka’yı uzatmalarda 2-1’lik skorla devirirken uzatma bölümünde gelen penaltı kararı tartışma yarattı.

16. Avrupa Futbol Şampiyonası’nda İngiltere, normal süresi 1-1 sona eren maçın uzatma devrelerinde Danimarka’yı 2-1 yenerek finale yükseldi.

Wembley’de oynanan mücadelenin normal süresi 1-1 sona erdi ve uzatma devrelerinde gelen penaltı kararı futbolseverleri ikiye böldü.

102. dakikada sağ taraftan ceza alanına giren Sterling, Maehle ve Jensen ile girdiği mücadelede yerde kalınca hakem Danny Makkalle penaltı noktasını gösterdi. Penaltıyı kullanan Harry Kane’in vuruşunda kaleci Schmeichel topu çeldi. Pozisyonu takip eden Kane, topu filelere gönderdi ve takımını 2-1 öne geçirdi.

 

İtalya penaltılarla finalde

Kalan bölümde skoru korumasını bilen İngiltere, rakibini 2-1 yenerek turnuva tarihinde ilk kez finale yükselme başarısını gösterdi.

Heyecan dolu maç sonrası Fenerbahçe’nin yıldızı Mesut Özil, uzun yıllar top koşturduğu İngiltere’yi tebrik ederken penaltı kararını şüpheli buldu:

“İngiltere’ye tebrikler, İngiliz arkadaşlarım için mutluyum. Danimarka da bütün turnuva boyunca inanılmaz bir mücadele verdi. Penaltı da çok tartışmalı değil miydi?”

beIN SPORTS’ta karşılaşmayı yorumlayan FIFA Futbol Gelişim Direktörü Arsene Wenger ise “Penaltı yok, VAR neden hakemden bakmasını istemedi, anlamadım.” ifadelerini kullandı.