İngiltere’den üniversite mezunlarına yeni vize programı

Yayın tarihi: 30 Mayıs 2022 Pazartesi 12:53 pm - Güncelleme: 30 Mayıs 2022 Pazartesi 12:53 pm

İngiltere, dünyanın en iyi üniversitelerinden mezun olanlara kapılarını açıyor. Üç yükseköğretim derecelendirme kuruluşunun listelerinin en az ikisinde ilk 50’ye giren üniversitelerden birinden mezun olanlar İngiltere’den çalışma izni alabilecek.

İngiltere hükümeti; lisans veya yüksek lisanslı başvuru sahiplerine iki yıl, doktora derecesine sahip olanlara ise üç yıl süreli çalışma vizesi verecek olan programla dünyanın en iyilerini ülkeye çekmeyi planlıyor.

‘Yüksek potansiyelli birey’ programına İngiltere dışındaki en iyi üniversitelerden son beş yıl içinde mezun olanlar katılabilecek. Bu programdan yararlanabilmek için Times Higher Education, Quacquarelli Symonds ve Academic Ranking of World Universities derece kuruluşlarının belirlediği dünyanın en iyi 50 üniversitesinden birinden mezun olmuş olmak gerekiyor.

Hükümet tarafından yayınlanan 2021 yılı üniversiteler listesinde, aralarında Harvard, Yale ve MIT’nin de bulunduğu 20 ABD üniversitesi yer alıyor. Hong Kong Üniversitesi, Melbourne Üniversitesi ve Paris Sciences et Lettres Üniversitesi de dahil olmak üzere program kapsamına giren 17 kurum daha bulunuyor.

İngiltere’de muhafazakar milletvekili tecavüzden tutuklandı