İngiltere’den Türkiye’ye balık istifi yolculuk!

Yayın tarihi: 30 Nisan 2020 Perşembe 2:23 pm - Güncelleme: 30 Nisan 2020 Perşembe 3:40 pm

Dünyanın çeşitli ülkelerinden toplanarak Türkiye’de çeşitli öğrenci yurtlarında karantinaya alınan vatandaşlar önlem alınmadan ve sosyal mesafe kuralına uyulmadan yapılan transferlere tepki gösterdi.

İsveç’te koronavirüsü teşhisi koyulan ve tedavi edilmeyerek evine gönderilen Emrullah Gülüşken’in özel uçakla Türkiye’ye getirilmesi tartışılmaya devam ederken, 16 Nisan’da İngiltere’den yurda getirilen Türklerin görüntüleri ortaya çıktı.

Tedavi edilmediği iddiaları sonrası İsveç’teki hastane yetkilisi konuştu

İngiltere’nin başkenti Londra’dan gelen ve Çankırı’da Emir Karatekin Öğrenci Yurdu’nda karantina altına alınan Mehmet Okan, kendilerini taşıyan THY uçağını görüntüledi. Okan, Türkiye’ye geliş sürecinde yaşadıklarını Sözcü’den İsmail Akduman’a anlattı.

‘100 STERLİN OLAN BİLETİ 221 STERLİNE ALDIK, BALIK İSTİFİ OTURDUK’

Türkiye’ye getirilmelerinin başlı başına bir olay olduğunu dile getiren Okan şunları söyledi, “Londra’da bir hayat kurmaya çalışıyordum. 3 ay önce bir ev kiraladım. Sonra bu salgın çıktı. Ülkeme dönmem için bir şansım olduğunu belirterek 8 saat önceden haber verdiler. 8 saatte hazırlandım. Havaalanında 10 saat bekledik. Normal zamanda 100 Sterlin olan bileti 221 Sterline aldık. Uçakta balık istifi oturduk. Bir koltuk bile boş bırakılmadı. Hasta olmayanlarda hasta olmuşlardır.”

‘TAHLİYE TAM BİR FİYASKOYDU’

Okan, Londra’dan yapılan tahliye sürecinin başından sonuna kadar bir fiyasko olduğunu belirtti.

‘Sesimizi ölmeden duyun’

YURTLARDAKİ DURUM

Çankırı’da karantina kaldığı yurdun genel durumunun iyi olduğunu dile getiren Mehmet Okan, “Şunu da belirtmek isterim ilk 48 saat sadece günde 1,5 litre su alabildik kantine ulaşmak mümkün olmadı. Yani ben şahsen ilaç kullanan ve kilolu biri olduğum için susuz kaldı. Su dağıtan görevliye durumu belirtmeme rağmen su veremeyeceğini belirtti. Daha sonra AFAD bizim için alış veriş yaptı. Ama fiyatlar çok yüksekti” şeklinde konuştu.

Sözcü Kalın: Filistin’e gidecek tıbbi malzemeler bu akşam yola çıkıyor