İngiltere’den sonra Danimarka’da mültecileri Ruanda’ya göndermek istiyor

Yayın tarihi: 20 Nisan 2022 Çarşamba 1:06 pm - Güncelleme: 20 Nisan 2022 Çarşamba 1:06 pm

İngiltere, ülkedeki mültecileri göndermek için Ruanda ile anlaşma imzaladı. İngiltere’den sonra Danimarka’da ülkedeki mültecileri ‘transfer’ etmek için Ruanda ile görüşmeler yaptığını bildirdi.

İngiltere, ülkedeki mültecileri göndermek için “Göç ve Ekonomik Kalkınma Ortaklık Anlaşması”nı imzaladı. Dünyada ilk olan bu anlaşma ile Ruanda’ya 120 milyon sterlinlik bir yardım yapılacak. Londra yönetimi, mültecilerin “yerleştirilmek ve hayatlarını yeniden inşa etmek için Ruanda’ya gönderileceğini” bildirdi.

İngiltere’nin mülteci hamlesinden sonra Danimarka’da harekete geçti. Mültecilere karşı sıkı bir politika izlemesiyle bilinen Danimarka, Ruanda ile yeni mültecilerin transferi ile ilgili görüşmelerin devam ettiğini duyurdu.  Açıklamayı bizzat Danimarka Göç Bakanı Mattias Tesfaye yaptı.

Erdoğan: Suriyelilerin gönüllü ve onurlu geri dönüşü için gayret gösteriyoruz

Sözcü’nün Reuters’tan aktardığına göre;  Tesfaye, “Ruanda ile transfer mekanizması ile ilgili görüşmeler devam ediyor fakat şu aşamada bir anlaşmaya varılmadı” dedi.

ERDOĞAN SURİYELİLER KONUSUNDA AĞIZ DEĞİŞTİRDİ

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 15 Mart’taki “Ana muhalefet, ‘Biz seçimi kazandığımızda mültecileri ülkelerine göndereceğiz’ diyor. Biz göndermeyeceğiz” sözlerinden geri atarak 18 Nisan’da Suriyelileri geri göndereceklerini açıkladı. Erdoğan, “Suriyeli kardeşlerimizin gönüllü ve onurlu geri dönüşü için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz” dedi.

 

Mülteci, sığınmacı ve göçmen sayıları! İşte Türkiye’nin tartıştığı en büyük sorun hakkında tüm gerçekler