İngiltere’den sıradışı yasak: Aynı evde yaşamayan kişiler, cinsel ilişkiye giremeyecek

Yayın tarihi: 1 Haziran 2020 Pazartesi 4:34 pm - Güncelleme: 12 Haziran 2020 Cuma 5:46 pm

İngiltere Hükumeti, Covid-19 salgınına karşı aldığı yeni kararla 1 Haziran Pazartesi gününden itibaren, vatandaşların kendi evi dışında yaşayan biriyle ev, daire gibi kendilerine ait yaşam yerlerinde herhangi bir fiziki aktivite yapmalarını yasakladı. Bu yasak aynı zamanda cinsel ilişkiye girmeyi de yasaklar nitelikte.

İngiltere Hükumeti yaptığı açıklama ile “Ev hanenizin dışından biriyle evinizde, apartmanınızda veya size ait yaşadığınız bir yerde fiziki aktiviteye girmek(Buna cinsel ilişkiye girmek de dahil) bugünden itibaren yasa dışı olmaya kabul edilmektedir” kararını duyurdu.

Hükumet, İngiltere’de bir kişinin özel bir alanda evlerinden biriyle sosyalleşmesini (veya toplanmasını) engelleyen yeni kilitleme önlemleri getiriyor. Şimdiye kadar cinsel ilişki için bir evi ziyaret eden kişi, önlemleri ihlal eden kişi olurdu. Ancak şimdi her iki kişi de teknik olarak yasa uyarınca suçlu kabul edilecek.

Bu duruma karşı geçici çözüm arayan çiftlere ise “Halka açık bir yerde seks yapmak yasa dışıdır.” maddesi hatırlatıldı.

Birleşik Krallık Başbakanı ile Hazine Şansölyesi’nin resmi konutlarını ve ofislerini barındıran Downing Street,  polisin “takdir” ve “sağduyu” göstermesi konusunda ısrar etti. Bununla beraber görevli memurların “ciddi” bir suçtan şüphelenmedikçe, bu kuralları ihlal ettiği için herhangi bir kimsenin evine girme yetkisi olmadığı biliniyor.

Kaynak: Mirror