İngiltere’de tepki çeken seramoni! Çocuktan al parayı…

Yayın tarihi: 8 Ocak 2019 Salı 6:46 am - Güncelleme: 8 Ocak 2019 Salı 6:47 am

Dünyanın en iyi futbol liglerinden biri olarak gösterilen İngiltere Premier Lig’inde takımların maç öncesi yaptığı seramonide çocukların futbolcular ile birlikte sahaya çıkmasından para kazandığı ortaya çıktı. Everton, sahaya futbolcularla birlikte çıkan miniklerden kişi başına 5 bin TL alıyor. İkinci sırada ise 4 bin 800 TL ile West Ham United bulunuyor.

Dünyanın en büyük gelirine sahip olan İngiltere Premier Ligi’nde bazı kulüplerin sahaya futbolcularla çıkan maskot çocuklardan yüzlerce Sterlin alması eleştiri konusu oldu.

Bu olayı gündeme taşıyan eski yıldız golcü ve TV yorumcusu Gary Lineker, “Ahlaki olarak yanlış ve tamamen gereksiz” ifadesini kullandı.

Milli futbolcumuz Cenk Tosun’un formasını giydiği Everton, 718 Sterlin (yaklaşık 5 bin TL) ile bu alanda ilk sırada yer alıyor.

DEV KULÜPLER UYGULAMIYOR

Çocuk maskotlardan en yüksek ücret alan kulüpler sıralamasında 4 bin 800 TL ile West Ham United, Everton’ı izliyor. Ligin şampiyonluğa oynayan ekiplerinden Manchester City, sahaya çıkan çocuklardan ücret almıyor. Chelsea, Liverpool, Arsenal ve M. United takımları da ücret uygulamayan kulüpler arasında.