İngiliz parlamentosu Brexit anlaşmasını üçüncü kez reddetti

Yayın tarihi: 29 Mart 2019 Cuma 6:43 pm - Güncelleme: 29 Mart 2019 Cuma 6:48 pm

İngiliz parlamentosu Brexit anlaşmasını üçüncü kez reddetti. Başbakan May çekilme anlaşmasıyla AB’den ayrılma tarihini 22 Mayıs’a ertelemeyi hedefliyordu.

İngiltere Başbakanı Theresa May‘in Brexit için İngiliz Parlamentosu’na getirdiği anlaşma üçüncü defa reddedildi. Başbakan May, AB ile yaptığı anlaşmanın bir bölümünün bugün parlamentoda onaylanması halinde istifa edeceğini söylemişti. Brexit kararı

AB’DEN 10 NİSAN’DA ZİRVE KARARI

İngiliz Parlamentosu’nun Brexit anlaşmasını üçüncü kez reddetmesi sonrası Avrupa Konseyi Başkanı Donald Tusk’dan bir açıklama geldi. Tusk: “İngiliz parlamentosunun ayrılık anlaşmasını reddetmesinin ardından 10 Nisan’da zirve düzenleme kararı aldım” dedi.

Brexit’te çekilme anlaşması üçüncü kez oylanacak

İNGİLİZ PARLAMENTOSUNDAN ÇEKİLME ANLAŞMASINA DA RET

İngiltere Başbakanı Theresa May Brexit tarihini 12 Nisan’dan 22 Mayıs’a ertelemek için harekete geçmişti. Parlamento özel oturumda Avrupa Birliği ile müzakere edilen paketin tamamı görüşülmedi.

Daha önce parlamento tarafından reddedilen paket iki bölümden oluşuyordu. Biri, İngiltere’nin AB’den ayrılma koşullarını kapsayan çekilme anlaşması. Diğeri Londra ile Brüksel arasındaki uzun dönemli ilişkileri kapsayan siyasi bildirge.

Parlamentoda sadece “çekilme anlaşması” oylandı. Ancak çekilme anlaşması da İngiliz Parlamentosu tarafından reddedildi. İngiltere Başbakanı Theresa May çekilme anlaşmasının parlamentodan onaylanması karşılığında istifa etme sözü vermişti. Brexit kararı