İngiltere’de koronavirüs anketi: Başbakan Boris Johnson sınıfta kaldı

Yayın tarihi: 22 Şubat 2021 Pazartesi 4:50 pm - Güncelleme: 22 Şubat 2021 Pazartesi 4:50 pm

İngiltere’de yapılan kamuoyu araştırmasında, Başbakan Boris Johnson’ın ülkeyi üçüncü yeni tip koronavirüs karantinasından güvenle çıkarabileceğine inananların oranı yüzde 24’te kaldı.

Koronavirüs’ten en çok etkilenen Avrupa ülkeleri arasında olan ve şimdiye kadar 120 bin 580 kişinin yaşamını yitirdiği İngiltere’nin başkenti Londra merkezli Savanta ComRes’te yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınına ilişkin anket düzenledi.

Ankete katılanların sadece yüzde 24’ününün Başbakan Boris Johnson’ın İngiltere’yi üçüncü Kovid-19 karantinasından güvenle çıkarabileceğini düşündüğü ifade edildi. Yüzde 24’lük oranın yüzde 16’sının Johnson’a oldukça güvendiği, yüzde 8’inin ise tamamen güvendiği belirtildi.

GÜVENSİZLERİN SAYISI FAZLA

Ankete katılanların yüzde 17’si Başbakan Johnson’a ‘pek güvenmiyorum’ cevabını verirken; yüzde 14 ise ‘hiç güvenmiyorum’ yanıtını verdi. Öte yandan, ankete katılanların yüzde 31’i ‘güvensizlik hissettiğini’ ifade ederken; yüzde 37’si ‘tepkisiz’ oldukları, yüzde 8’in ise fikir belirtmediği açıklandı.

MART’TA NORMALLEŞME BAŞLIYOR

Öte yandan, İngiltere Aşı Bakanı Nadhim Zahawi, Kovid-19 yasaklarının gevşetilmesi kapsamında okulların 8 Mart’ta açılacağını, 29 Mart itibarıyla iki aile ya da altı kişilik grupların dışarıda buluşabileceğini söylemişti.