İngiltere’de çalışma günleri dört güne düşüyor: Deneme başladı

Yayın tarihi: 6 Haziran 2022 Pazartesi 2:38 pm - Güncelleme: 6 Haziran 2022 Pazartesi 2:38 pm

İngiltere‘de 6 ay boyunca 3 binden fazla çalışanın haftada 4 gün çalışacağı pilot uygulama başlatıldı. Uygulama kapsamında 70 şirketten 3 bin 300 çalışan haftanın 4 günü çalışacak, maaşlarında değişikliğe gidilmeyecek.

Kar amacı gütmeyen “4 Day Week Global” adlı kuruluşça yürütülen pilot uygulamanın sonuçları, Cambridge Üniversitesi, Oxford Üniversitesi ve Boston College’dan araştırmacılarca değerlendirilecek.

İskoçya ve İspanya’da da bu yıl içinde benzer bir deneme başlatılacak.

4 Day Week Global’in Üst Düzey Yöneticisi Joe O’Connor, konuya ilişkin “Koronavirüs salgınını geride bırakırken, giderek daha fazla şirket bunun farkına varıyor. Rekabet için yeni sınır, yaşam kalitesidir ve daha az saat, çıktı odaklı çalışma, şirketlere rekabet avantajı sağlamanın aracıdır.” açıklamasında bulundu.

İZLANDA’DA DENEME BAŞARIYLA SONUÇLANDI

İzlanda’da araştırmacılar, geçen yıl yaptıkları açıklamada, haftada 4 gün çalışma denemesinin büyük başarıyla sonuçlandığını söylemişti.

Araştırma sonucunda yayımlanan analizde, 2015’ten 2019’a kadar süren ve 2 bin 500’den fazla kişinin katıldığı denemelerin “üretkenliği ve refahı” artırdığını ortaya koymuştu.

İngiltere’nin Ruanda’ya göndermeyi planladığı sığınmacılardan açlık grevi