Kamuoyunda 'katliam yasası' olarak bilinen yasanın Meclis'ten geçmesi ve AKP'li belediyelerde de yaşanan köpek katliamları sonrasında İngiltere'de 'Türkiye'ye gitmeyin' boykotu baş gösterdi.
TBMM Genel Kurulu’nda oylanan, sokak köpeklerinin öldürülmesini öngören 17 maddelik yasa AKP ve MHP milletvekillerinin oylarıyla kabul edilmişti. Yasanın Meclis'ten geçmesi sonrasında Niğde ve Ankara Altındağ’da köpeklerin katledildiği görüldü.
https://tele1.com.tr/hayvan-katliaminin-yasandigi-altindagda-akpli-belediyeye-siyah-celenk-1118650/
Vatandaşların, kamuoyunda katliam yasası olarak bilinen yasaya tepkisi devam ederken, yurt dışından da Türkiye'ye 'boykot' çağrıları yapılıyor. Bazı yabancılar sosyal medya hesaplarından 'BoycottTurkey' etiketi ile hayvan katliamı yasasını eleştirdi. Bazı kullanıcılar, Türkiye'ye planladıkları ziyaretleri iptal ettiklerini yazdı. Bazıları ise Türkiye’de gelmemeleri konusunda çağrıda bulundu.
BASINA YANSIDI
Öte yandan İngiltere'de başlayan 'boykot' çağrıları artarak devam ederken, bu tepkiler yabancı basına da yansıdı. 'Boykot' çağrıları ve tepkiler The Mirror, The Guardian, The Economist, Daily Mail gibi gazetelerin yanı sıra ABD'de yayın yapan The New York Times gazetesinde de geniş yer buldu.
https://tele1.com.tr/hayvan-katliami-samil-tayyari-da-isyan-ettirdi-sosyal-medyadan-yalvardi-1117658/
GAZETELER NE YAZDI?
The Mirror gazetesi "İngiliz turistler yeni yasa nedeniyle Türkiye'yi 'boykot' ediyor ve 'tatillerini iptal etmek' için acele ediyor" ifadelerini kullanırken İngiltere'nin en büyük gazetelerinden The Guardian "Türkiye milyonlarca sokak köpeğini ortadan kaldırmak için 'katliam yasasını' onayladı" dedi ve tepkileri anlattı. Daily Mail gazetesi ise " Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sokakları güvenli tutmak için barınaklara yerleştirilmeleri gerektiğini iddia etmesine rağmen Türkiye'de milyonlarca köpeğin ölümüne neden olan sokak köpeği 'katliamına' karşı tepkiler büyüyor " başlığını attıTHE NEW YORK TİMES
ABD'nin en büyük gazetelerinden The New York Times ise haberinde "Türkiye'nin milyonlarca sokak köpeğini barınaklara taşımayı ve bazılarına ötenazi uygulanmasına izin vermeyi amaçlayan yeni yasasının hem kültürel hem de siyasi sonuçları var." ifadelerini kullandı.