İngiltere kaçak göçmenleri Ruanda’ya gönderecek

Yayın tarihi: 1 Haziran 2022 Çarşamba 2:48 am - Güncelleme: 1 Haziran 2022 Çarşamba 2:48 am

İngiltere, “dünya bir ilk” olan anlaşma ile ülkedeki kaçak göçmen ve mültecileri 14 Haziran’da Ruanda’ya gönderecek. Londra yönetimi, kaçak göçmenlerin ‘hayatlarını yeniden inşa etmek’ için Ruanda’ya gönderileceğini açıklamıştı.

İngiltere İçişleri Bakanı Priti Patel, 14 Nisan’da Ruanda Dışişleri Bakanı Vincent Biruta ile  “Göç ve Ekonomik Kalkınma Ortaklık Anlaşması”nı imzaladı. Patel, “dünyada bir ilk” olan anlaşma ile kaçak göçmenlerin “yerleştirilmek ve hayatlarını yeniden inşa etmek için Ruanda’ya gönderileceğini” dile getirdi. Londra yönetimi, anlaşma kapsamında Ruanda’ya 120 milyon sterlin yardım sağlayacak.

KAÇAK GÖÇMENLERE BİLDİRİMDE BULUNULDU

İçişleri Bakanı Priti Patel’in bugün yaptığı açıklamada, Ruanda’yla yapılan anlaşma kapsamında sınır dışı edileceklere bildirimde bulunulduğunu duyurdu.

Süreci geciktirmek için hala girişimlerin olacağını kaydeden Patel, Ruanda ile varılan anlaşmanın insan kaçakçılarının iş modelini kırma stratejilerinin önemli bir parçası olduğunu belirtti.

İlk kaçak göçmen ve mültecilerin 14 Haziran’da gönderilmeye başlanacağını belirten Patel, “Bugünkü duyuru, bu ortaklığı gerçekleştirmeye yönelik bir başka kritik adım.” değerlendirmesinde bulundu.

Mülteci, sığınmacı ve göçmen sayıları! İşte Türkiye’nin tartıştığı en büyük sorun hakkında tüm gerçekler