İngiltere – İskoçya karşılaşması öncesi yaşanan kavga kameralara yansıdı

Yayın tarihi: 19 Haziran 2021 Cumartesi 2:47 pm - Güncelleme: 19 Haziran 2021 Cumartesi 2:50 pm

İngiltere ile İskoçya Euro 2020 D Grubu’nda Londra Wembley Stadı’nda mücadele etti. Grubun ilk karşılaşmasında İngiltere, Hırvatistan’ı 1-0 mağlup ederken, ikinci maçta ise İskoçya engeline takıldı ve mücadele 0-0’lık beraberlikle sona erdi. Tarihsel rekabeti olan iki ülkenin taraftarları ise maç öncesi kavgaya tutuştu. Kavgayı izleyen vatandaşların hiçbir tepki vermemesi dikkatlerden kaçmadı.

İngiltere ve İskoçya arasında 0-0 biten müsabakadaki sertlik saha dışına yansıdı. Oldukça sert geçen ve bol faul düdüğünün duyulduğu maçın yankısı taraftarlara taşındı. İki ülkenin taraftarları kavga etti. Yiyecek ve içeceklerini de sopa, taş gibi kullandılar. Olay yerindeki vatandaşların kavgayı boks maçı izler gibi seyretmesi de dikkat çeken bir diğer olaydı.

PORTO DA SAVAŞ ALANINA DÖNMÜŞTÜ

Şampiyonlar Ligi Finali’nin oynandığı Porto’da yine İngiliz taraftarlar arbede çıkartıp, sabaha kadar polisle çatışmıştı. Chelsea ve Manchester City finali için Portekiz’e giden İngiliz taraftarlar, polise ve bölgenin vatandaşlarına kabus gibi bir gün yaşatmıştı.