İngiltere, haftada 4 gün çalışma denemelerine başlıyor

Yayın tarihi: 21 Ocak 2022 Cuma 1:00 pm - Güncelleme: 20 Ocak 2022 Perşembe 4:05 pm

Haftada 4 gün çalışma devri başlıyor! Haftada dört gün çalışmanın çalışanlarda daha az yorgunluk yaratarak verimliliği artırma gibi faydalar sağlayabileceği yıllardır gündemdeydi. Bu konudaki tartışmalar, son zamanlarda COVID-19 pandemisi ve iş anlayışı ve ortamındaki köklü değişikliklerle birlikte arttı.

Yıllardır konuşulan bu uygulama için İngiltere şimdi altı aylık ‘haftada 4 gün çalışma’ denemesi başlatıyor. 30 İngiliz firmasının katılımıyla gerçekleşecek duruşmada şirket çalışanları 5 gün çalışmışçasına aynı maaşı almaya devam edecek.

Düşünce kuruluşu Autonomy, 4 Day Week UK Campaign ve 4 Day Week Global tarafından Oxford Üniversitesi, Boston Koleji ve Cambridge Üniversitesi’nden araştırmacılarla ortaklaşa yürütülen pilot uygulamaya katılanların, zamanlarının yalnızca yüzde 80’i artık her hafta ek izin günü. Modele katılan firma çalışanlarının yüzde 100 verimlilik sağlamaları gerekiyor.

Haftada 4 gün çalışma

 

4 Day Week Global’in pilot program yöneticisi Joe O’Connor şunları söyledi: “Giderek daha fazla işletme, ücretleri düşürmeden çalışma saatlerini azaltmalarını sağlamak için üretkenlik odaklı stratejilere geçiyor. Pilot programımıza ve daha geniş dört günlük haftaya yönelik artan ivme ve ilgiden heyecan duyuyoruz.” Dört günlük çalışma haftasının mevcut çalışma modeline meydan okuduğunu belirten O’Connor, 2022’nin bu yeni çalışma yöntemini müjdeleyen yıl olacağını belirtiyor.

İngiltere liderliğindeki deneme programı daha sonra ABD, İrlanda, Kanada, Avustralya ve Yeni Zelanda’ya dahil edilecek. Programda adı geçen şirketler arasında, pilot uygulamanın başarısını en üst düzeye çıkarmak için teknoloji firmasının çalışanlarına bir dizi atölye çalışması, mentorluk ve ağ oluşturma fırsatları sunan Canon yer alıyor.

iPhone SE yeni detaylarla geliyor: Her şey değişecek